Apple разреши ремонта на iPhone с батерии от други производители

Apple вече ще приема за ремонт всички iPhone, чиито батерии са били подменени с неоригинални. Промяната е станала факт след пускането на вътрешна инструкция до оторизираните сервизи и магазините на компанията от Купертино. Това е изключително добра новина за притежателите на iPhone, които са сменили своите батерии с различни от оригиналните на Apple, защото досега сервизите имаха указание да отказват ремонт на такива устройства. Сервизите също така вече имат право да заменят неоригиналната батерия с такава на Apple.
Промяната е поредната стъпка на Apple към либерализиране на своята сервизна политика. През 2017 бе предприет подобен ход за телефоните с неоригинални дисплеи.

Източник: iGeneration

  • Ако си занеса една такава не оригинална батерия, ще ми сложат ли Apple към нея???
    djundi
  • Единствената причина няма нищо общо с "либеризацията", а е пряко свързана с отрицателните резултати от продажбите, слабият интерес към новите им модели и изключително силната ценова конкуренция в мобилния сегмент. Може и да са единствени в сегмент операционна система, но всеки купуващ вече не гледа, дали е Епъл или нещо друго - гледа какво получава за парите си (особено колкото за геймърски лаптоп). С тези цени за претоплени манджи започват да бълбукат и това е само началото, защото конкуренцията и в PaaS и SaaS екосистемите става силно преситена за място под слънцето, а те са само едни от многото. Отделно, приемайки телефони с "неоторизирани" части означава, че все пак ще си получат парите от ремонта, които иначе ще ги вземе кой знае кого. Ерата на 3-4-5(S) отдавна свърши...
    MEnergy