Apple с по-ниски продажби на iPad и Mac за тримесечието

Apple с по-ниски продажби на iPad и Mac за тримесечието
Не запомнихме третото тримесечие от фискалната година на Apple с някакви особени продуктови премиери и това показват и финансовите резултати на компанията за периода. Приходите на американците за трите месеца са намалели до 35,3 милиарда долара от 43,2 милиарда през предходното тримесечие, но на годишна база все пак са се увеличили малко от 35 милиарда преди година. В същото време печалбата е намаляла до 6,9 милиарда долара от 8,8 милиарда долара за същия период на миналата година.

Това отчасти се дължи на намалелите продажби на iPad и Mac съответно до 17 милиона и 3,8 милиона от 19,5 милиона и 4 милиона преди година. Въпреки това продажбите на смартфони са се увеличили с 20% за година до 31,2 милиона броя. Продължава спада в продажбите на плеъри iPod, които са намалели с 32% за година.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • [Quote]Голяма част от феновете и клиентите на Apple си купуват iPhone заради социалният статус, който си мислят, че ще придобият\" [/Quote] Напълно съм съгласен с това твърдение, защото не веднъж съм се сблъсквал с такива субекти.:D За нашата държава това е факт, защото тук се избиват комплекси с показване на статус - пълна селяния! Иначе аз съм за това да се опитват всякакви продукти, всякакви ОС-и. Имам айпад и два андроида, мисля скоро да си взема евтиния HTC 8S просто за да пробвам самата система.:)
    Ванката
  • В години на световна криза, мисля че е нормално да има намалени продажби. Отделно предстои старта на 5S и всеки нормален човек, ще почака. \"Голяма част от феновете и клиентите на Apple си купуват iPhone заради социалният статус, който си мислят, че ще придобият\" - подобно изказване е повече от тесногръдо. Ако в България съществува подобен феномен, то повярвай ми в западна европа и щатите, подобно твърдение е просто нелепо. Защо не се примирите, както има хора които харесват Андроид, така има хора които харесват iOS, най-важното е човек да има избор!
    mr_j
  • Интересно, скоро четох статия, в която се споменаваше, че най-популярния модел в момента е 4S заради доброто си качество на изражотка и добрата си цена (вече). И от тук следва въпрос, наистина, защо някой би си взел пластмасов телефон на същата цена като 4 или 4S.
    vixfix
  • Определено съм съгласен с мнението ти. Голяма част от феновете и клиентите на Apple си купуват iPhone заради социалният статус, който си мислят, че ще придобият. Повечето от тях \"спестяват от закуски\" само за да могат да ги видят с нахапана ябълка. Създава се един \"Snow ball\" ефект. Децата реват на родителите си за iPhone-чета, защото \"популярните\" им съученици имат такива. Малките момиченца искат и те да имат същите телефони като на кифлите във Facebook, които си качват разголените, нискокачествени и размазани снимки... Примери много. С новият пласмасов боклук само ще си вкарат автогол. Колкото и бюджетен да искат да бъде, не вярвам у нас да е под 800 лв.
    stefanicio