Apple са изтривали без предупреждение музика от колекциите на потребители

Apple са изтривали без предупреждение музика от колекциите на потребители

Оказва се, че между 2007 и 2009 година Apple са трили музика, която не е закупена от iTunes, от колекциите на потребителите. Сценарият е следният: ако имате в iTunes библиотеката си музика, която сте купили от друго място, при синхронизация с iPod classic може да получите съобщение за грешка, което ви казва, че се налага да върнете фабричните настройки на устройството. Според информация на Wall Street Journal, след като ги върнете, музиката, която не сте купили от iTunes няма да присъства в общия списък, но и вие няма да получите известие за това.

От Apple оправдават действията си, като казват, че те целят да предотвратят евентуални опити за пробиване на сигурността на iTunes, както и че потребителите не са информирани, защото не трябва да им се дава прекалено много информация, за да не се объркват. Тъй като заради този проблем тече дело, ищците твърдят, че целта на Apple е да държат настрана от iTunes евентуалните си конкуренти. Ако компанията бъде призната за виновна обаче, глобата може да възлиза на 350 милиона долара и да се увеличи три пъти според закона за конкуренцията.

Източник

 • 6 точки (yes) :D:D:D
  PoceH_BS
 • Няма да ти отговорят скоро, сигурно в момента си прехвърлят нелегалната музика на други устройства, за да не им я изтрият от Apple. :D
  drimdiard
 • Тук още си чакам "оправдания", някой?
  PoceH_BS
 • На мене всичко ми изтриха и визата ми изпразниха даже.... ама няма как, важното е, че имам хяйфон, много съм доволен от тая фирмичка... грамотностттта и пизменосда не е важна другари, важното е, че човек има айфон... това е най-важното. (ей последното ми излезе правилно:D)
  Holon
 • Е, ако говорим за неграмотни хора във форума, айфон фена prasko бие всички. Явно и от Apple са на това мнение щом не уведомяват потребителите си за триенето на музика, понеже ''не трябва да им се дава много информация, за да не се объркат''. :D
  drimdiard
 • И от двете страни не липсват изключения. Но когато говорим за неграмотни хора, аз винаги бих дал приза на @Вечния Аполон. Не знам от колко години е във форума, но това момче така и не се опита да се научи на родния си език.
  muamamu1
 • Няма по-неграмотни и необразовани хора от феновете на Apple..
  drimdiard
 • От 2005 насам ползвам iTunes. Тогава имах ipod mini, който те задължаваше да ползваш itunes. Та от тогава насам никога не ми е изчезвала нелегална музика, така че това в новината е по-скоро изключение.
  strk
 • Къде е тоз - Ментел фен ли беше, Епъл фен ли беше или някакъв там гений (сериозно го казвам гений, нали той беше направил изказване, че който не е на Мтел е селяк :)), да ни обясни, че това изобщо не е вярно и е световна конспирация срещу Свети Джобс и правата вяра?
  teou
 • Ти майтап да видиш: [Quote]Какви са тия работи дето чета, те iOS потребителите никога не пиратстват че да им се трие нещо [/Quote] [Quote]Какви потребители тях ги третират по-зле от средновековен крепостен селянин. [/Quote] Дори не искам да го коментирам, толкова е мерзко и подло... :S Чакам "оправданието" на аЙфеновете. Сериозно!
  PoceH_BS
 • А бе каквито и да са разни оправдания от типа "не държиш правилно телефона" или "не ти трябва много да знаеш че ще се объркаш(за потребител на смартфон)" изобщо не говори добре за ония манипулатори от епъл.Поредната лакомия за максимална печалба нагло прикрита под "грижа за потребителя".(no)
  AVKansazov
 • Ето: [Quote]Време е да се сложи край на авантата. Много дълго даваха право на феновете някаква свобода, пък била тя и в граници. Трябва да трият музика, филми и въобще всякакво съдържание, което не са купили от Apple. Редно е, дори да се въведе някакъв премиум праг и, ако потребителят не купува съдържание за над определена сума, да му се спира възможността да говори по телефона, или да чати, или социалките. Много ги разглезиха тия хора, казвам ви, редно е най-после да им покажат за какъв премиум модел, който просто работи, става дума. Да плащат и да мълчат! (малка утеха е, ама поне папки могат да се правят и да се сменя тапета...) [/Quote]
  PoceH_BS
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  PoceH_BS