Apple ще лицензира патента на Швейцарските железници

Apple ще лицензира патента на Швейцарските железници
Наскоро се вдигна много шум онлайн, след като стана ясно, че Apple са използвали в дизайна на часовника в iOS 6 патентования външен вид на Швейцарските железници. Междувременно компаниите са се срещнали и са уточнили претенциите си и в резултат няма да се започва съдебно дело. От швейцарската компания обявиха, че са постигнали споразумение и са подписали лицензионен договор. Apple ще плаща такса за използването на дизайна, но засега не се споменава за каква сума става дума. Часовникът, чийто външен вид копира Apple, е бил създаден през 1944 г., а дизайнът му е бил защитен впоследствие с патент.

http://www.sbb.ch/sbb-konzern/medien/medienmitteilungen.newsdetail.2012-10-1210_1.html

 • Точно това имам предвид - реакцията щеше да е такава именно заради техните действия в насока на патентите... А те ако измислят лекарство за СПИН, 100% ще го патентоват и няма да дават на никой да го ползва - ще си го позлват само в компанията :D
  KOBRETI
 • Съвсем умишлено го казвах така, за да покажа как се прилага двоен стандарт. За едните е ОК да си патентоват дизайна, а другите са псувани за същото. Да не говорим, че претенциите на швейцарците не са срещу устройство подобно на тяхното, а просто за софтуерно генерирана картинка приличаща на него... Но както и да е, мисълта ми беше друга, темите в които присъства името на Епъл, автоматично се превръщат в кенеф независимо какво пише в новината. Имам чувство, че Епъл и лекарство срещу спин да намерят, пак темата ще започне с псувни. Поради тази причина дори вече отбягвам да отварям темите за Епъл, защото ми е ясно, че вече са ги налазили хейтърите с поредната доза тъпотии.
  board
 • [Quote]ако Епъл държеше подобен лиценз щеше да има, да не би тия да са измислили часовниците, [B]какво са патентовали кръгъл часовник с правоъгълни стрелки[/B]... [/Quote] Айде сега се замисли, че ако Апле не бяха патентовали сума си ти геометрични форми, горното дори на теб нямаше да ти хрумне да го кажеш ;)
  KOBRETI
 • Не ви ли писна само на мрънкате във всяка тема срещу Епъл? Плати са си лиценза както трябва, без никаква драма, за какво пак се оплаквате? Най-интересното е, че ако Епъл държеше подобен лиценз щеше да има, да не би тия да са измислили часовниците, какво са патентовали кръгъл часовник с правоъгълни стрелки... ама сега песента е друга.;)
  board
 • Има съд, защото другите компании не искат да плащат. Ако и епъл не бяха склонни да платят лиценза и те щяха да бъдат съдени. :)
  makeno
 • Ега ти мизерниците, крадът и ако мине номера, дано по скоро да фалират(angry)(no)
  Beчния
 • Просто швейцарците са им клекнали по-лесно явно за тях е престижно компания, като Епъл да ползват техен продукт в устройствата си един вид реклама. Лично аз вече не обръщам голямо внимание на тези новини, защо ми е да се дразня? Има известна доза манипулация в тях.. Епъл са долняци и това е неоспорим факт за, което след време ще си платят.:)
  Ванката
 • Да точно така! Това ме дразни в Apple - двойния им стандарт. Вместо да се споразумяват компаниите и да си плащат взаимно Apple иска да съди наред. Но когато те копират се правят на мишки и се крият и чакат развръзка дали ще ги съдят както в този случай.
  nmnikolov
 • Забележи - споразумели са се. А сега си представи какво щеше да е, ако беше обратното. Съд до дупка... (whistle)
  fintaraBG
 • Дойде ред и те да плащат...:D Ама колко още неща не са техни :|
  motofen2
 • Е няма нищо всичко е коректно, Епъл ще си плащат за патента на швейцарците.;)
  Ванката