Apple трябва да плати 368 милиона долара заради нарушени патенти с FaceTime

Apple трябва да плати 368 милиона долара заради нарушени патенти с FaceTime
Американски съд е решил, че от Apple трябва да платят 368 милиона долара заради патенти, които са нарушили с услугата си за видеоразговори FaceTime. Съдебното дело е заведено от компанията VirnetX, а това всъщност е половината от първоначално поисканата сума при подаването на жалбата. Според нея Apple са нарушили няколко патента, свързани с видео, които са били регистрирани между 2002 и 2011 г. Всъщност Apple не са първите, които плащат на VirnetX. Преди тях след дело компанията е получила 200 милиона долара от Microsoft, а междувременно съди и други по същия повод. От Търговската комисия на САЩ обаче също разглеждат случая с нарушените патенти на VirnetX и трябва да вземат решение дали да забранят вноса на продуктите на Apple в САЩ.

 • nmnikolov, много добър коментар! Сами си направиха това .
  vYv
 • [Quote]От Търговската комисия на САЩ обаче също разглеждат случая с нарушените патенти на VirnetX и трябва да вземат решение дали да забранят вноса на продуктите на Apple в САЩ.[/Quote] Зарежи парите, които трябва да платят Apple. По интересното е горния цитат от статията. Макар, че на 99% съм сигурен, че няма да има забрана на вноса на Apple продукти, ако това все пак се случи тогава на Apple свят ще им се завие. Да им забранят устройствата точно преди коледа е най-неприятното нещо, което може да се случи на Apple.
  nmnikolov
 • Една трета от единия милярд, който евентуално ще вземат от делото срещу Самсунг
  nycon
 • Малко им е
  mitcoto
 • Ето затова есички ги мразят апле, защото крадът откъдето сварят а после се фукат че са създали нещо и съдят наред. Жалки мизерници.(angry)
  Beчния