Apple Watch ще може да следи и качеството на съня

Apple Watch ще може да следи и качеството на съня

Според информация на 9to5mac Apple ще добави към своите умни часовници и функция за проследяване на съня, която няма да има нужда от допълнителен хардуер. Добавката може да бъде анонсирана през следващата седмица заедно с премиерата на новите издания нa iPhone, на която вероятно ще видим и освежена версия на Apple Watch.

Функцията е известна с кодовото име Burrito, но официално се нарича "Time in Bed tracking". Тя ще позволи проследяването на качеството на съня чрез различните сензори в часовника, като ще може да регистрира движенията на носещия устройството, пулса му и околните звуци. Информацията ще се визуализира в приложението Health и в нова програма за Apple Watch на име Sleep.

Сайтът споделя и друга информация за разработката. Така например ако потребителят се събуди преди настроената аларма, тя ще бъде изключена автоматично. Иначе тя ще се възпроизвежда само в часовника, а iPhone ще бъде резервен вариант. Новата система ще може и автоматично да активира режим Do Not Disturb, щом потребителят си легне.

Източник: 9to5mac

Оферти на деня