AR шлемът на Apple може да се появи през 2022

AR шлемът на Apple може да се появи през 2022

Наскоро се появи информация, че догодина Apple може да пусне AR шлем, който се разработва съвместно с Valve, но според нова информация ще се наложи да почакаме малко повече. Източници на The Information разкриват, че през октомври в рамките на вътрешна презентация Apple е споделила, че очаква шлемът й за смесена AR/VR реалност да е готов през 2022 година, а през 2023 година ще има и AR очила. За това забавяне има основателна причина, защото компанията ще се опита да развие още възможностите на технологията.

От публикацията става ясно, че първото устройство ще е с дизайн като на Oculus Quest, но ще предложи дисплеи с много висока резолюция, които ще позволят на потребителите да прочетат дори и най-ситния шрифт. За AR очилата все още няма много подробности, но първите прототипи са приличали на скъпи слънчеви очила с дебели рамки за електрониката и батерията. Компанията е обмисляла и опция за затъмняване на стъклата при ползване на AR функцията за известяване на околните, но засега не е сигурно, че това ще намери място във финалния продукт.

Apple явно е уверена във възможностите на технологията, защото според нейни мениджъри следващите версии на очилата след около десетилетие може и да премахнат нуждата от iPhone. Това е интересно мнение, но за 2 – 3 години могат да се променят много неща и въпросните продукти така и да не достигнат до пазара. Ще почакаме, но очевидно Apple е решена да възроди имиджа си на иноватор, който през последните години сякаш остана на заден план.

Източник: Engadget, The Information

Оферти на деня