Asus очаква да излезе на печалба от смартфоните през третото тримесечие

Asustek очакват отново да излязат на печалба от бизнеса със смартфони през третото тримесечие на годината. Компанията прогнозира доставки на 10 милиона телефона през годината, а очакванията са цялата 2019 да бъде на плюс. Надеждите за пробив са свързани с устройствата от серията ZenFone 5, а основните пазари за тях се очаква да бъдат в Югоизточна Азия, Европа и Южна Америка.

По този начин Asus се очертава като единствената тайванска компания, която може да се похвали с добро представяне при мобилните телефони. За момента ситуацията в HTC е все още неясна, след като част от бизнеса със смартфони бе продадена на Google. През февруари HTC отчете най-ниските си приходи за последните 13 години, които бяха в размер на едва 89.6 милиона долара. Това е спад с 23.24% на месечна база и с 44.04% на годишна.

Въпреки очакваната премиера на U12+ през второто тримесечие, все още не е ясно дали компанията ще успее да възстанови позициите си на пазара. Източници на изданието DigiTimes пък са скептични, че бизнесът на HTC с VR устройства също може да последва негативния тренд при смартфоните на компанията. Третият тайвански играч на пазара за смартфони Acer е напът напълно да се оттегли от този бизнес, след като така и не успя да достигне значим пазарен дял. Към момента компанията не е разкрила своите планове за нови устройства, както и стратегията си за развитие на този бизнес.

Източник: DigiTimes