Asus ще представи серията ZenFone 3 през юни

Според информация на DigiTimes Asus се кани да анонсира серията си смартфони ZenFone 3 през юни и тя ще включва устройства в средния ценови сегмент. Изданието цитира шефа на компанията Джери Шен, който допълва, че плановете на компанията няма да бъдат засегнати от решението на Intel да спре да прави чипсети за смартфони, тъй като от есента на миналата година Asus използва решения на Qualcomm.

Според него 90% от моделите ZenFone 3 ще са с процесор на Qualcomm, а останалите 10% ще заложат на чипсети от MediaTek, но тази промяна няма да се отрази на печалбата на компанията. През първото тримесечие на годината приходите на Asus от смартфони са се увеличили с 40%, благодарение на силните продажби в Азия, Бразилия, Русия и Европа. Шен очаква продажбите през второто тримесечие да останат непроменени, което се дължи на прехода към нови модели.

Като цяло Asus щe запази фокуса си върху масовия сегмент, но ще се опита да влезе и в моделите в ценови диапазон 260-307 долара, а освен това на китайския пазар ще се опита да конкурира Huawei и Oppo при моделите над 300 долара. Очаква се продажбите на моделите ZenFone 3 да започнат през август в 6 азиатски страни, като на модела ZenFone 3 Max ще се паднат почти 2/3 от общите доставки, а останалите ще са за ZenFone 3 Deluxe и ZenFone 3.

Източник: DigiTimes