Asus ще представи ZenFone 4 на 19 август

Asus ще представи ZenFone 4 на 19 август

Въпреки че е позната повече с компютърните си компоненти, Asus произвежда и смартфони, като част от тях дори се появиха и на българския пазар, но без особен успех. На 19 август предстои премиерата на новата серия смартфони на Asus, която носи името ZenFone 4, а събитието ще се проведе в Пасай, Филипините. И тъй като все още нямаме детайлна информация за устройството, можем да гадаем по промо изображенията за събитието. Смартфонът изглежда ще има двойна основна камера, но тук трябва да отбележим, че Asus вече представи негов вариант на име ZenFone 4 Max и дори го пусна в продажба в Русия. Възможно е на събитието да бъдат анонсирани останалите модели в серията.

Междувременно от Италия се появиха снимки на модела Zenfone 4 Pro, който вероятно ще застане начело на новата серия. Според информацията устройството ползва чипсет Snapdragon 835 и предлага 6 GB RAM, 64GB  памет, 5,7” AMOLED дисплей с QHD резолюция и Android 7.1.1. Снимките разкриват наличието на двойна основна камера, която ще осигури 2х приближение и вероятно то ще бъде без загуба в качеството– например с ползването на телефото оптика като в iPhone 7 Plus. Забелязваме и правоъгълен сензор за отпечатъци върху предния панел. Заедно с това през последните дни шефа на маркетинга в Asus започна публикува в Instagram снимки с хаштаг #ZenfoneX, които може би са заснети с новото устройство и неговата двойна камера.

Припомняме, че Zenfone 4 Max се отличава с батерия с капацитет 5000mAh и предлага два варианта според чипсета – осемядрен Snapdragon 430 или четириядрен Snapdragon 425. Разлика има и по отношение на паметта – оперативната е до 4GB RAM, а вградената ще е 16/32/64GB и поддържа увеличаване чрез microSD карта. Интересното е, че смартфонът поддържа едновременно две SIM карти и карта памет. Моделът е с двойна камера с 13MP основен сензор с бленда f/2.0, а втората е широкоъгълна със зрително поле от 120 градуса. Екранът е с диагонал 5,5” и full HD резолюция и е покрит от 2,5D стъкло Gorilla Glass.

Източник: Asus, Android Police

🐿🐿🐿 #zenfonex #florida #wintergarden #usa #asus

A post shared by Marcel Campos (@marcelcampos) on

Como era e como vai ser. 🤣 #zenfonex #wintergarden #florida #firefighter #firedepartment #usa #asus

A post shared by Marcel Campos (@marcelcampos) on