Asus Taichi осигурява два екрана за Windows 8

Asus Taichi осигурява два екрана за Windows 8
Преди дни Asus ни показа видео с което да ни подготви за някои от продуктите си, които ще представи по време на изложението Computex през тази седмица. Сред тях е и Asus Taichi, който комбинира предимствата на лаптоп и на таблет. Устройството, което ще се предлага в 13,3" и 11,6" модел, има формата на ултрабук, но предлага два сензорни екрана - в отворено положение може да се ползва основния, а в затворено е достъпен и втория екран, който поддържа въвеждане на информация със стилус. И двата са сензорни, произведени са по технологията Super IPS+, осигуряват резолюция от 1080p и могат да бъдат активно по едно и също време. Според Asus последното позволява едновременната работа - например споделянето на презентации.

Хибридния лаптоп разполага с пълноразмерна QWERTY клавиатура, тракпад, процесор Intel Core i7 от трето поколение, 4GB RAM памет и SSD диск. Налице са и две камери.

 • Уау, това и на мен ми харесва :)
  fashion_m
 • [B]digitimes[/B] правят сметки колко би струвал Asus Taichi (името олицетворява единството и борбата на противоположностите, ин и ян). Според тях производствените разходи достигат до 900 долара (в зависимост то конфигурацията), а устройството евентуално ще се предлага през Октомври за не по-малко от $1300, като пазарната цена може и да превиши 1500 долара - http://www.digitimes.com/news/a20120607PD207.html?mod=3&q=ASUS+TAICHI
  sirgeorge
 • Предполагам, че визираш - Acer Iconia 6120 - (Dual Screen Touchbook) [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2u5or2jJn08[/Youtube] Тук концепцията е сходна, но Asus Taichi е 2 в 1 (таблет и ултрабук), на който ще върви уж по-оптимизирания за тъч устройства Win 8, а за десктоп версията ще е налична физическа клавиатура с тъчпад. Надявям се, че пазарната цена няма да превиши 1800 - 2000 лв. иначе става непродаваем.
  sirgeorge
 • Преди имаше подобен модел, май на acer. Не постигна някакви зашеметяващи продажби, но беше доста дебел и скъп. Ще видим какво ще направи асус-а. :)
  makeno
 • (woo)И аз. Кеф ти копчета кеф ти сензорен дисплей две в едно ;) [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2v_wLQSysaI[/Youtube]
  Beчния