Asus ZenBook Pro Duo предлага два дисплея с 4K резолюция

Asus ZenBook Pro Duo предлага два дисплея с 4K резолюция

Изложението Computex по традиция е мястото за премиерата на много нови компютри и на изненадващи концепции и тазгогодишното издание не прави изключение. Asus например реши да представи лаптоп, който има два дисплея с 4K резолюция. Това определено звучи необичайно, но компанията смята, че така ще осигури повече възможности за интерактивност на потребителите. Основният дисплей на ZenBook Pro Duo е с диагонал 15”, резолюция 3840 x 2160 пиксела и съотношение 16:9 и е изработен по OLED технология, a над клавиатурата се намира втори IPS панел със съотношение 32:9 и резолюция 3840 x 1100 пиксела, който е със същата ширина, но има наполовина по-малка височина.

Въпросният ScreenPad Plus дисплей обещава повече възможности за създателите на съдържание като според компанията ще подобри продуктивността и многозадачната работа. Интеграцията с основния дисплей става чрез софтуера ScreenXpert, който включва допълнителни приложения и инструменти. ZenBook Pro Duo предлага процесор до Intel Core i9 от 9-о поколение, до 32GB RAM, графичен ускорител NVIDIA GeForce RTX 2060, до 1TB PCIe 3.0 x4 SSD плюс възможности за връзка като Wi-Fi 6 с Gig+ (802.11ax) и Thunderbolt 3.

Asus показа и по-малък 14” вариант на име ZenBook Duo, който има подобен дизайн, но предлага два дисплея с full HD резолюция в по-малък и лек корпус. Устройството разчита на процесор Intel Core i7 и включва графичен ускорител GeForce MX250. Засега няма информация за цената на лаптопите и кога ще са налични на пазара, но би трябвало да се продават от третото тримесечие.

Източник: Asus

Оферти на деня