Asus ZenBook S13 предлага още по-тънки рамки около дисплея

Лаптопите също следват актуалната тенденция за намаляване на рамките на екрана и в интерес на истината тя започна първо при тях преди няколко години. Междувременно производителите продължиха да полагат усилия за увеличаване на екранната площ и намаляване на размерите на корпуса и вече могат да се похвалят със сериозни успехи. Това е видно и от представените по време на изложението CES лаптопи.

Да вземем например Asus ZenBook S13, за който компанията твърди, че има най-тънките рамки в света (97% съотношение на дисплей към корпус). Уеб камерата остава използваема, защото продължава да се намира в средата на горната част на дисплея, но в издадена част, което улеснява отварянето на лаптопа. В интерес на истината под екрана има сравнително широка зона, но тя е скрита в отворено състояние. Лаптопът предлага 13.9" 1080р дисплей, чиито рамки са дебели едва 2.5 мм, четириядрен процесор Core i7 или Core i5, до 16GB RAM и до 1TB PCIe SSD памет.

Изненадващо устройството е снабдено и с графичен чип NVIDIA GeForce MX150, който допълва вградения в процесора Intel UHD Graphics 620. ZenBook S13 е с дебелина 12.9 мм и е с корпус, който е изработен от масивен алуминиев блок. Сред останалите характеристики откриваме клавиатура с подсветка, голям тъчпад със сензор за отпечатъци, един USB Type-A и два USB 3.1 Gen 2 Type-C порта, microSD слот и 50W батерия за ден на автономност. Продажбите на Asus ZenBook S13 ще започнат през идните месеци, но засега не са известни цената и регионалните конфигурации.

Източник: Asus