Atari се връща към първокласните PC и конзолни игри

Atari се връща към първокласните PC и конзолни игри

Atari може да е позната на редица от вас и то основно с конзолите и игрите си от вече не толкова близкото минало. Напоследък обаче компанията преминава през труден период, като сега научаваме и за плановете ѝ за прилагане на нова стратегия, която да ѝ помогне да се справи с предизвикателствата.

Като част от нея се предвижда изместване на фокуса от мобилните игри от тип free-to-play към първокласни заглавия за компютри и конзоли. Всичко това се случва по-малко от месец след неколкократно отлагания дебют на собствената ѝ конзола, Atari VCS.

Компанията възнамерява да използва портфолиото си от около 200 игри, като ще създаде ново съдържание за VCS, но и други платформи. Очаква се първите сред тези нови попълнения да се появят преди края на настоящата ѝ финансова година, която завършва на 31 март 2022.

Редица от актуалните мобилни предложения ще бъдат премахнати или продадени. Сред тях са заглавия като Roller Coaster Tycoon Stories, Crystal Castles, Castles & Catapults, Ninja Golf и Atari Combat: Tank Fury. Някои от по-успешните попълнения обаче ще бъдат запазени.

Източник: Atari


Втора употреба с гаранция