Бъдещите устройства на Apple няма да се страхуват от отпечатъци от пръсти

Бъдещите устройства на Apple няма да се страхуват от отпечатъци от пръсти
Ако притежавате каквото и да е устройство със сензорен екран, няма начин отпечатъците от пръсти, които остават по дисплея, да не ви дразнят от време на време. Apple отдавна мислят в тази посока и вече добавиха към различни от своите продукти олеофобно покритие, но явно това им се струва недостатъчно за решаване на проблема. Един от последните патенти на компанията е за технология за полагане на олеофобно покритие, което се свързва с екрана. Използва се директен метод за отлагане на течност, познат като Physical Vapor Deposition (PVD), разчита се на специална камера, а самият процес звучи достатъчно сложно.

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/2011/08/new-patents-surface-for-an-iphone-antenna-clip-solar-energy-and-a-new-oil-resistant-coating-for-ios-devices.html

Оферти на деня

 • Да го направят със чистачки :D
  sports_man
 • Най-добре да изобретят екран който да бие лек ток всеки път когато се докосне, така ще го пипате по-малко, което неминуемо ще доведе и до по-малко отпечатъци. Съпер хипер иновативно и Apple отново ще са на върха.
  Parmenion
 • За целта, ще трябва да нахлузиш специалните iCondoms, които са малки латексови парчета само за палеца и показалеца :) Каквото и да направят, по-малко пръсти по екрана ще е кяр. Мен отначалото ме дразнеше, но взех да свиквам, и просто чистя по-често.
  19Krpm
 • Отпечатъци винаги е имало и пак ще има, каквото и покритие да слагат ще е с "лек ефект". Единствения начин да не остават отпечатъци е да се пипа телефона само с ръкавици! Няма да се учудя, ако Apple патентоват сега iGloves :D
  centur