Бъг не позволява смяна на търсачката в определени модели Lumia

В интернет се появи информация, че някои от последните модели Lumia не позволяват промяна на търсачката. Потребители твърдят, че Lumia 630 и Lumia 930 вече не дават възможност основната търсачка да бъде променена от Bing на Google, което не беше проблем с предишни модели.
Любопитното е, че този проблем не съществува при старите модели дори след ъпгрейд до Windows Phone 8.1 и е наличен само при тези два смартфона, които фабрично се доставят с най-новата версия на мобилната операционна система. Още по-мистериозен е фактът, че проблемът е наличен само при фабрично отключени устройства и не засяга тези, които са кодирани към оператор, което навежда на мисълта, че става дума за софтуерен бъг, а не за опит за цензура от страна на Microsoft.

http://www.neowin.net/news/microsoft-stop-users-from-changing-default-search-in-some-unlocked-lumia-phones
 • [Quote]Така или иначе и iPhone-ите минават на Бинг тъй че свиквайте :D [/Quote] Типичното мислене на иФонист... "Каквото ми спусне Компанията Майка - това ще използвам", да да, ама не! Мислете малко самостоятелно и си отстоявайте свободата, ти си потребителя, ти трябва да решиш какво искаш да използваш!
  olx99
 • Аз не съм попадал на глупави резултати но явно си е до конкретните търсения. Така или иначе и iPhone-ите минават на Бинг тъй че свиквайте :D
  OrionBG
 • Ти сериозно ли? Bing: http://prikachi.com/images/64/7476064I.jpg Google: http://prikachi.com/images/65/7476065M.jpg Както се казва - \"Нерде Ямбол, Нерде Стамбул...\" (woo)
  olx99
 • Интересно. За \"картинг\" наистина много от резултатите са на руски както и за други търсения от 1 дума. За други търсения от рода на \"ски\", \"русия путин\", \"новини от москва\" и подобни всичко си е наред. Ти си перфектния човек за намиране на бъгове (beer)
  npet
 • Да, аз съм пробвал. А ти? http://i.imgur.com/1dhjQHq.png
  KOBRETI
 • [Quote]Ако търсиш нещо на български, сигурно в 90% от случаите изкарва резултати на руски език[/Quote] Не изкарва нищо на руски. Ти самия пробва ли или говориш наизуст?
  npet
 • [Quote] Бинг хич не са зле.[/Quote] Това шега ли е, или никога не си търсил нещо в Бинг? Ако търсиш нещо на български, сигурно в 90% от случаите изкарва резултати на руски език...
  KOBRETI