Българска премиера на Lenovo ThninkPad X1 Carbon и таблета ThinkPad Tablet 8

Българска премиера на Lenovo ThninkPad X1 Carbon и таблета ThinkPad Tablet 8
Lenovo показа в България новите си продукти - компютри и таблети за бизнес и за развлечение. Вече писахме за новото издание на Yoga Tablet 10, но освен него център на внимание бяхановият ултрабук ThninkPad X1 Carbon и таблетът ThinkPad Tablet 8. ThinkPad X1 Carbon е определен от компанията като най-лекия 14-инчов ултрабук в света, тъй като теглото му стартира от 1,27 кг. Има корпус, изработен от въглеродни влакна, които го правят същевременно много здрав и много лек.

Лаптопът има нова адаптивна клавиатура на мястото на познатите функционални бутони, която се променя в зависимост от активното приложение (например браузър, текстообработка и т.н.). Тя използва E-ink технология и е под формата на сензорна лента, чиито набори от бутони са няколко и един от тях съдържа функционалните бутони. Има и възможност да управлявате лаптопа чрез жестове във въздуха и гласови команди.

ThinkPad X1 Carbon включва и технологията Rapid Charge, която зарежда до 80% от батерията за по-малко от час. Иначе батерията осигурява около 9 часа живот на автономност, което е подобрение със 70% спрямо предишното поколение. Има и OneLink порт за връзка с допълнителна докинг станция. ThinkPad X1 Carbon е вече в България на цена от 4399 лв.

Другата нова премиера е на таблета ThinkPad 8. Както подсказва името му, той е предназначен за бизнес клиенти, което отразява и цената му, започваща от 949 лв. С дебелина на корпуса едва 8,8 мм и тегло от 400 г, устройството е удобно за мобилна употреба, но може да бъде ползвано и като настолен компютър чрез връзка към специална докинг станция, която се предлага отделно и осигурява допълнителни портове за връзка, включително и с монитор. Джаджата впечатлява със своя дисплей с резолюция 1920 х 1200 пиксела. Разполага и с две камери - 2МР и 8МР, като задната може да се активира бързо чрез специалния калъф Quick Shot Cover, и по-точно чрез подгъване на един от ъглите му.

При таблетите с Android новите попълнения са три - Lenovo TAB A7-50, A8-50 и A10-70. TAB A7-50 има 7-инчов HD дисплей и тежи 320 грама. Снабден е с четириядрен процесор, 2-мегапикселова предна камера и възможност за 3G свързаност. TAB A8-50 е наличен в различни цветове на панела и осигурява 8" HD екран, аудиотехнология Dolby и четириядрен процесор. Използва Android Jelly Bean и има възможност за 3G връзка. TAB A10-70 е с 10.1" HD дисплей, предни високоговорители с Dolby звук и четириядрен процесор. Трите модела ще са в България през месец май.


Втора употреба с гаранция