Bang & Olufsen скоро може да има китайски собственик

Bang & Olufsen скоро може да има китайски собственик

Датските специалисти в създаването на луксозни устройства от потребителската електроника с характерен скандинавски дизайн Bang & Olufsen скоро може да имат нов китайски собственик. Компанията води преговори да бъде купена от своя китайски дистрибутор Sparkle Roll за неустановена сума. Според изявление на източната компания всяка цена би трябвало да отразява и значителната несигурност около бранда и необходимите инвестиции за разширяването на пазарните му позиции.

Новият собственик ще позволи на B&O да се фокусира върху увеличаване на продажбите и на печалбата, твърди Чи Жианхонг, който е най-големия акционер в Sparkle Roll. След новината цената на акциите на 91-годишната датска компания се повиши, а пазарната й капитализация достигна 411 милиона евро. Sparkle Roll разпространява в Китай луксозни автомобили, часовници, вина, пури и други, но през последните месеци приходите й намаляха, заради мерките на китайското правителство срещу корупцията.

Източник: Bloomberg

 • Който си го е назначавал да си носи отговорност. Единствено Nokia са си виновни, че вече не правят телефони, никой друг. Но с този раздут щат, хиляди служители и много фабрики беше въпрос на време да затворят.
  abando
 • Супер отвратителен, наравно ми е със Стив Балмър.
  mr_j
 • Както има съзидатели, така има и разсипатели. Все пак трябва да отдадем заслуженото на мазния педал еФлоп от микроМеките - този "гений" на злото , който настояваше да го наричат Генерала. Остави половин милион IT семейства на улицата.
  A4i
 • Така е! В момента наблюдаваме истински възход на Volvo, след ерата на Ford, за съжаление SAAB не оцеляха след GM.
  mr_j
 • Не се изненадам, китайците купуват всички световноизвестни производители до които могат да се доберат. И все пак много по-добре с китайски собственик отколкото с американски. Ако бяха придобили те Nokia сега щяхме да се радваме на страхотни смартфони.
  Gosheto08