Батерията на Microsoft HoloLens ще стига за 5,5 часа на работа

Батерията на Microsoft HoloLens ще стига за 5,5 часа на работа

По време на скорошно събитие на Microsoft в Тел Авив представител на компанията е споделил някои интересни детайли за очакваното с интерес устройство HoloLens, което през това тримесечие би трябвало да достигне до разработчиците, за да могат да създадат приложения за него преди търговския старт. Според Брус Харис очилата ще поддържат всички универсални приложения за Windows 10, което не е изненадващо предвид на факта, че в тях се намира завършен компютър с процесор Intel. Той споделя, че устройството е напълно безжично, а за комуникацията се ползват Wi-Fi и Bluetooth връзки. В зависимост от начина на употреба потребителите могат да очакват време на автономна работа до 5 часа и половина, а при силно натоварване батерията би трябвало да стигне за 2,5 часа.

Другата информация разкрива, че полето на видимост ще е еквивалентно на гледането на 15” монитор на разстояние метър – това е така, за да се осигури по-ниска консумация на енергия и да се запази цената на устройството по-ниска. С подобряване на производствения процес полето на видимост би трябвало да се увеличи. Харис споделя, че производството на HoloLens се прави от Microsoft, но не в Щатите като Surface Hub. Друга от интересните възможности е създаването на връзка през интернет между няколко очила като хората ще могат едновременно да виждат един и същ обект.

Източник: Petri

  • Промо видеата са симулация на идеята /или какво ще вижда човека с очилата/. Ти го гледаш отстрани а през очилата е различно.
    abando