Безплатни PlayStation игри, за да останем вкъщи

Безплатни PlayStation игри, за да останем вкъщи

Sony също се включи в кампанията да останем вкъщи като начин да ограничим социалните контакти, за да прекъснем разпространението на коронавируса. Компанията обяви, че от 16 април всички потребители на PlayStation ще могат да изтеглят напълно безплатно няколко от най-добрите игри за платформата.

Инициативата се казва Play At Home, а до 6 май всеки с профил в Sony Interactive Entertainment може да се сдобие с четири игри, които стават завинаги негови. Това са Journey и Uncharted: The Nathan Drake Collection, в която всъщност има 3 игри - Uncharted: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves и Uncharted 3: Drake’s Deception.

В интерес на истината и четирите бяха достъпни за безплатно изтегляне за абонатите на PlayStation Plus, но ако сте ги пропуснали, сега можете да ги вземете напълно безплатно и да ги ползвате, без да имате абонамент за PS Plus.

Journey е специална игра, която може да промени начина, по-който гледате на електронните забавления. Тя предоставя сравнително кратко, но емоционално игрово преживяване, което е съпроводено от чудесна графика и въздействащ саундтрак и до известна степен е метафора на живота.

Uncharted: The Nathan Drake Collection на легендарното студио Naughty Dog е оптимизирана за PS4 от Bluepoint Games. Uncharted е сред най-любимите оригинални поредици за конзолите на Sony, която ви поставя в ролята на Нейтън Дрейк, докато кръстосва света, за да прави невероятни открития, търси древни съкровища и се бори с безскрупулни врагове.

В Германия на мястото на Uncharted ще е достъпна играта Knack 2, така че можете да вземете безплатно и нея, ако имате германски акаунт в PSN или пък създадете нов.

Източник: PlayStation Blog

 • Плейстейшъните са за големи деца, в повечето случай над 18+
  tedick
 • Че като сме големи деца какво преми да играем - едни се забавляват с наркотици, други със спорт, някои обичаме игрите, не виждам нищо лошо.
  radko89
 • :lol: Какви плейстешъни, какви пет лева. Малки деца ли сте да си губите времето. Нямате ли работа или други по-стойностни занимания за отдих? Да Ви се не начуди човек.
  Rumm
 • Поиграх 1 час на Journey. Зарибяваща е. Не знам защо ми напомня на Monument Valley. Малко абстрактна. Ето на коя игра мо напомня, божее, заболя ме главата да се опитвам да се сетя :D :lol: :lol:
  radko89
 • Поиграх 1 час на Journey. Зарибяваща е. Не знам защо ми напомня на Monument Valley. Малко абстрактна. Цялата е към час и нещо :) Има обаче разни скрити неща плюс специален бонус като се съберат всички атрефакти. Голяма част от преживяването е и срещата с други играчи, с които може да си помагате.
  chilko
 • И аз мисля, че е доста приятна и разпускаща игра Journey
  Не я бях играл, но сега я започнах - доста ме разтоварва :)
  radko89
 • Те па едни игри ... Не ме разбирайте погрешно, Uncharted е еднп от най добрите заглавия за PS3/PS4, но надали са много геймърите нямащи я.Отделно, че вече беше безплатна към PS+ и ...От друга страна Journey е някакво подобие на игра и не знам кой би изиграл това ... ъъъ нещо така да се каже.
  Като цяло мога да кажа, че е доста кофти избор и то за цял месец.Поне да беше за седмица или две, по добре щеше да е, но ... :(
  Вярно, че Uncharted Collection беше в PS+, а освен това преди години и Journey беше безплатна. Двете (или четирите ако сметнем трите игри в Incharted) обаче остават свързани с акаунта и могат да се играят и без PS Plus. Аз също ги имам и си направих германски акаунт, за да взема Knack 2.

  Иначе по отношение на Journey - това беше една от първите игри, които изиграх с PS4, и буквално ме разтърси емоционално. Разбирам, че има хора, които няма да я разберат, но не случайно се счита за една от най-великите игри на всички времена.
  chilko
 • Те па едни игри ... Не ме разбирайте погрешно, Uncharted е еднп от най добрите заглавия за PS3/PS4, но надали са много геймърите нямащи я.Отделно, че вече беше безплатна към PS+ и ...От друга страна Journey е някакво подобие на игра и не знам кой би изиграл това ... ъъъ нещо така да се каже. Като цяло мога да кажа, че е доста кофти избор и то за цял месец.Поне да беше за седмица или две, по добре щеше да е, но ... :(
  tyrboman