Безжичните слушалки Panasonic RZ-S500W включват технология за шумопотискане

Безжичните слушалки Panasonic RZ-S500W включват технология за шумопотискане

Panasonic пуска първите си изцяло безжични слушалки – RZ-S500W и RZ-S300W, които ще са достъпни в Европа с цени от съответно 169 паунда и 109 паунда. S500W включват двойна хибридна технология за шумопотискане, която комбинира няколко отделни техники в тази насока. По този начин се прихващат и обработват външните и вътрешните звуци. Можете да регулирате нивото на шумопотискане с цели 50 стойности на тази функционалност.

S300W от друга страна не разполагат с технология за шумопотискане, но  имат предимството да са с компактни размери. Диаметърът им е 17 милиметра. И двата модела би трябвало да предложат висококачествен звук, както и премиум микрофони за провеждане на разговори. Те са създадени така, че да ограничат максимално шума от вятъра например. Размерът на говорителите при S500W е 8 милиметра, а S300W разполагат с 6-милиметрови.

Всяка слушалка се свързва поотделно с източника на сигнал, което би трябвало да доведе до постигането на по-добри резултати спрямо предходното поколение технологии. Слушалките се управляват през приложението Panasonic Audio Connect, като през него можете да променяте настройките на звука. Те са съвместими със Siri и Google Assistant, а в бъдеще ще бъде добавена и поддръжка за Alexa. Наличен е и IPX4 рейтинг за устойчивост на изпръскване с вода.

При използване на технологията за шумопотискане на S500W ще разполагате с до 6.5 часа издръжливост с един заряд на батерията. В кейса за зареждане е наличен заряд за двукратно зареждане на слушалките. S300W са с издръжливост до 7.5 часа и получават още до три заряда от кейса. S300W ще се предлагат в черен, бял и зелен цвят, а S500W ще са налични в черен и бял.

Източници: Panasonic (1), (2)