Bing ще е основната търсачка за таблетите на Amazon

Bing ще е основната търсачка за таблетите на Amazon
От Microsoft първо споделиха с Mashable, след което Amazon потвърди информацията, че основната търсачка, която ще използва новия таблет на Amazon - Kindle Fire HD, ще бъде Bing. Това определено е новина, като имаме предвид, че устройството работи с версия на мобилната платформа на Google, макар и доста променена. Сделката между двете компании ще обхване всички бъдещи таблети на Amazon, но остава неясно дали в това число ще влизат и четците за електронни книги, които също са от серията Kindle.

http://mashable.com/2012/09/07/bing-kindle-fire-hd/

 • Разбирам, 10x за инфото ;) [Quote][i](уф пак не ми се публикува мнението от първия път...)[/i][/Quote] Много често срещан и дразнещ проблем :X
  SwollenMembers
 • Разбира се. [Quote]The Kindle Fire is a mini tablet computer version of Amazon.com's Kindle e-book reader. Announced on September 28, 2011, the Kindle Fire has a color 7-inch multi-touch display with IPS technology [u]and runs a forked version of Google's Android operating system. [/u][/Quote] http://en.wikipedia.org/wiki/Kindle_Fire Така започва статията. Само, че shell-а на amazon включва и доста приложения, някой които заместват тези на google. Всъщност от shell, донякъде става цяла os - kindle fire os, а android е само ядрото. Очаквам в близките няколко години, lg или sony да представят подобни продукти - shell-а им да нарасне и да образува нова os, а android да е само ядро. Така на базата на една версия на android на година, ще си градят собствена os и биха намалили фрагментацията. [i](уф пак не ми се публикува мнението от първия път...)[/i]
  vladovn
 • Доказано е, ползват доооооста модифициран и орязан ICS.
  osama11
 • [Quote] [B]Amazon ползват android като ядро[/B], върху него слагат shell с толкова променен ui, че изглежда почти като нова os. Радвам се, че избират bing, в почти всички случай търси по - добре.[/Quote] Това доказано ли е или са предположения ?
  SwollenMembers
 • Горките бъдещи собственици. Освен че им се предоставя един осакатен Андроид, освен че им се набиват реклами в очите във всеки съзможен екран, сега и Bing е основната търсачка. Сори, но гугъл не случайно е номер едно.
  osama11
 • Съгласен съм. Лично съм забелязал, че при по "формални" търсения е по-добър.
  Wishmak3r