Биографичната книга на Сатя Надела вече и на български

През този месец на български език се появи и биографията на Сатя Надела, който като изпълнителен директор на Microsoft трансформира коренно бизнеса на компанията и я подготви за новите предизвикателства на свързания свят, в който живеем. Книгата се казва "Да натиснем Refresh" и се издава от издателство "Хермес", а нейния предговор е подготвен от Бил Гейтс. В книгата Сатя Надела споделя визията си за бъдещето и защо мисли, че хората, организациите и обществото могат и трябва да се трансформират в стремежа си към нови енергийни източници, нови идеи и постоянна промяна.

Тази книга е за личната трансформация, за промените в Microsoft и технологиите, които скоро ще окажат огромно влияние върху живота на всички хора. Тя оповестява настъпването на нова ера в дигиталните иновации – като изкуствения интелект, смесената реалност и квантовите компютри. Тя показва как хората, организациите и обществата могат и трябва да се променят като да натиснат бутона Refresh в непрестанното си търсене на новото. Главният изпълнителен директор на Microsoft разказва за своя път от детството в Индия до заставането начело на компютърния гигант и разкрива как е променил корпоративната култура на компанията и е помогнал Microsoft да се преоткрие.

 • (yes)(yes)
  *Martineli*
 • Windows phone,за мен беше операционна система която за разлика от Андроид преди години,вървеше невероятно гладко дори и на телефони с изключително скромен хардуер.Все още пазя добър спомен от камерафоните на Нокиа,и от прекрасните камери във високия им клас,които тогава бяха без аналог сред другите производители. Също така вградения офис пакет и Outlook,които за човек като мен който оперира много с имейли през телефон беше супер. Аз самият и бях голям фен и ползвател близо две години,и ако бяха успяли да е развият,най-вероятно никога нямаше да премина на iOS. Причините за провала и са основно две според мен: Първо,стартира сравнително късно спрямо предходните две,залагайки на Нокиа,да е изстреля изведнъж в орбита(в последствие не се случи). Второ,изключително некадърния мениджмънт в лицето на Стив Палмър... Не успяха да се разберат с разработчиците на приложения,съответно за Windows mobile,излизаха прекалено късно(а някои дори не)и некадърно написани,с една камара бъгове! В крайна сметка именно тези неща ги провалиха най-вече.... Иначе за мен е повече от необходимо този двуполюсен модел Андроид-iOS,да се разчупи май-накрая,с трета операционна система.
  pretorianec
 • https://www.windowscentral.com/why-microsoft-isnt-making-smartphone-even-though-you-want-one
  n1
 • То с този дял 3%, 1.5%, а накрая 0.5% все едно ги нямаше като играч...
  tzincbg
 • Цялата работа с Windows Phone беше под ръководството на Стив Балмър. Лично аз не съм и никога не съм бил фен на MS, но смятам, че щеше да е много здравословно за индустрията да има още един играч на пазара.
  mishobehar
 • Шегата на страна, един познат ми цитира доста мъдри неща от тората, май е добре да я прочета.
  tzincbg
 • Не е, те са "богоизбраните" на тях всичко им е позволено. Та тя цялата вселена е тяхна, давидовата звезда представлява геометрията на вселената!
  TrEnIoRa
 • Не ме кефи Надела. Утрепа УинМобиле, и то в момент, когато отлепи и имаше 10% от пазара. За момент дръпнаха напред, но в дългосрочен план губят. Не мобилните потребители са под 50% и спадат. Аудиторията на офис и уиндоус се смалява. Нямат популярни други продукти, услуги, облаци или хардуер. Покупката им на Линкед Ин е безмислена. Социалната мрежа на хр-тата. Следват пътя на IBM, SUN и Yahoo но с по-бавни темпове.
  npet
 • [Quote]Edit: Зная, че идолопоклонничеството е грях според християнските канони, но не съм християнин и ми е позволено.[/Quote] Грях е и според еврейските канони... Няма лошо да имаш модел за подражание, идолите са друго нещо.
  Вито
 • И без пари да ми я дават не бих я прочел. Има толкова по-полезни биографии от на този. Тия е като Тим Куук, честно казано, нищо особенно не е постигнал от както стана главен в Майкрософт, подобно на Куук.
  sladyrko
 • Като обикновен потребител сравнявайки с нахапания плод: http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/compare/46981/?0products211=47582&products1=0 Не виждам да му отстъпва по никакъв начин, даже напротив.
  n1
 • Човека, който направи Microsoft да е по-зле от Google (от страна на събиране на информация) и Windows по-бъгава (като съкратиха целия си тийм за тестване на бъгове, направиха 10-ката и по-стари версии да събират информация и да ни налагат автоматични ъпдейти без да ги контролираш). Бе индийска му работа. :D
  Dubspace
 • Дошъл е през 2014 г., можел е нещо да направи, при положение че се появиха флагманите lumia 950 и elite x3 по-късно, отделно излезе Терминатор Genesis, и бяха хванали всичката американска администрация, просто закъсняха с W10M, иначе хардуера го имаха.
  n1
 • Надела дойде след Балмър.
  chilko
 • По-важно е книгата да я има на английски и хинди и да вдъхновява индийчета как някой ден ако емигрират в САЩ ще станат богати и успешни. Хубаво е човек да има кумири/идоли. Edit: Зная, че идолопоклонничеството е грях според християнските канони, но не съм християнин и ми е позволено.
  Blue Sky
 • С под 1% пазарен дял, какво искаше да направи? Всъщност, човека прекрати наливането на пари в нещо без бъдеще!
  Ванката
 • Как съсипах Windows Mobile и Nokia при положение, че до към есента на 2017 г. целокупното американско милиционерство и всичките му там служби ползваха WP, потрошени пари за реклама в Холивуд и куп други глупости.:S
  n1