BlackBerry KEYone се провали в тестовете на JerryRigEverything

По традиция популярния YouTube канал JerryRigEverything подлага на поредица от тестове за здравина много от новите смартфони на пазара. Някои се справят с предизвикателствата, а други се провалят, но като цяло процедурата ни осигурява интересна информация за силните и слабите места на устройствата. Преди дни стартираха продажбите на BlackBerry KEYone, който е чакан с особен интерес от почитателите на хардуерните клавиатури, така че е съвсем логично да попадне в студиото на JerryRigEverything.

Смартфонът има конструкция от метал и специално покритие върху задния панел, а дисплея е предпазен от стъкло Gorilla Glass, така че до голяма степен преминава според очакванията през повечето тестове на надраскване. Устройството се представя добре и при теста със запалка като дисплеят му се възстановява бързо от екстремната температура. Ситуацията обаче се променя при теста на огъване. Прилагането на лек натиск успява да отдели дисплея от корпуса, защото се оказва, че елементите не са фиксирани здраво един за друг чрез лепило или други начини.

JerryRigEverything успява да прекъсне и лентовия кабел, което изключва дисплея. Липсата на стабилна връзка между стъклото и рамката се отразява и на структурната здравина на корпуса, който в резултат се огъва по-лесно. Оказва се, че в интернет вече има много оплаквания от потребители на телефона, които се сблъскали с отделяне на дисплея при падане от малка височина. Засега не е ясно колко широко разпространен е този проблем, а освен това все още няма коментар от компанията производител TCL.

 • да ,в Англия е 500 паунда
  thedivine
 • В английския Amazon e 499 паунда (570 евро), а в германския е 599 евро.
  chilko
 • оn line от сайт в Англия за 500£ , около два дни с добро ровене из интернет
  thedivine
 • Ако все още те интересува: [Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y6qT8A3IsGA[/Youtube]
  versus_13
 • Няма ли го тоя Кратун @Ванката, да трие наред? Сигурно е отишъл да води гей-парада (angry)
  LegolasElf
 • Забравих одеве да кажа : Мухар, да ти еба майката ненормална.
  LegolasElf
 • [Quote]Хайде спри със селските изрази и се научи малко да уважаваш някой друг освен себе си. Очевидно човекът се съгласява с това, че Google Pixel и Keyone изпозлват еднакви сензори. Вие сте болни мозъци! Толкова нямаш търпение да се покажеш, че даже не можеш да прочетеш мненията като хората. Ебаси злобата, ебаси чудото.[/Quote] От снощи ми триеш мненията да ти еба майката и боклука. Това по-горе устройва ли те? Него защо не го изтри?
  LegolasElf
 • [Quote]Толкова нямаш търпение да се покажеш[/Quote] Да се покажа? Какво да показвам? И аз съм го прочел в интернет. mod edit: Моля без простотии!
  LegolasElf
 • "The Sony IMX378 sensor used is the same as the one in the Pixel, which remains the best camera phone around, but it's not implemented quite so well here." Това пише в сайтовете. Не съм се интересувал повече. Както казах, софтуера е по-важен в случая. И Пиксела точно заради него прави доста по-добри снимки :)
  sladyrko
 • Хайде спри със селските изрази и се научи малко да уважаваш някой друг освен себе си. Очевидно човекът се съгласява с това, че [B]Google Pixel[/B] и Keyone изпозлват еднакви сензори. Вие сте болни мозъци! Толкова нямаш търпение да се покажеш, че даже не можеш да прочетеш мненията като хората. Ебаси злобата, ебаси чудото.
  muamamu1
 • [Quote]Сензора е същия[/Quote] Сензора е същия ама на кукуво лято. Единия е със Sony IMX258 Exmor RS, а другия със Sony IMX378 Exmor RS.:D
  LegolasElf
 • Сензора е същия, но софтуера не, което е по-важното. Не казвам, че на ББ камерата е лоша, просто двете камери на ЛГ-то са по-добрия избор, а и вади страхотни снимки. Всеки сам си преценява, както казах "АЗ" не бих го сменил :)
  sladyrko
 • [Quote]Аз не бих го сменил, най-малко заради камерата... [/Quote] Само дето сензорът на KEYone е няколко поколения след тоя на Г6! Същият се ползва в Пиксел телефоните...
  Вито
 • Ще кажа моето потребление: използвам го предимно като комуникатор. 4 имейл акаунта през BlackBerry Hub, BBM, WhatsApp, Twitter, четене новини по два-три пъти на ден, четене на няколко форума, Facebook през мобилната версия на сайта, вечер слушане на музика около час през Neutron, разговори - различно. При този режим вечер съм на 60-65%.
  versus_13
 • Аз не бих го сменил, най-малко заради камерата... :)
  sladyrko
 • [Quote]Взимай BlackBerry-то, аз го имам почти от 20 дни и съм много доволен[/Quote] На какви пари ти излезна, откъде го взе, как го ползваш и колко издържа батерията? Благодаря. :)
  Tadj
 • Взимай BlackBerry-то, аз го имам почти от 20 дни и съм много доволен
  thedivine
 • От две седмици съм KEYone. След 8 години само с BlackBerry сега се наложи смяна на ОС. Това ми e първото Android устройство и надали мога да бъда обективен за да правя сравнение с други марки. Имам малък опит с Nexus 5, Nexus 7 и Alcatel Idol 4 като устройства в семейството.
  versus_13
 • Изобщо няма да съжаляваш. Блякберито е невероятен телефон. Бизнес-телефон. Дизайна е на топ-ниво. Физическата клавиатура служи и като тъч-пад : ако прокараш пръст по нея ти слайдва екрана. Дано не фалират. Уникални неща създават.
  LegolasElf
 • Да споделиш после ако ти се отдели дисплея.
  dxv_pro