BlackBerry Mercury ще се продава като KEYone

BlackBerry Mercury ще се продава като KEYone

TCL направи първата продуктова премиера преди началото на мобилния конгрес в Барселона като разкри официалните детайли около смартфона с кодово име BlackBerry Mercury. Устройството беше показано още в началото на годината като първи резултат от глобалната лицензионна сделка между китайската компания и BlackBerry и зарадва верните фенове на канадците с включената QWERTY клавиатура. Вече знаем, че телефонът ще се продава под името KEYone, а на пазара го очакваме през април на цена от 549 долара, 499 паунда или 599 евро.

Това не са малко пари, а срещу тях получаваме 4,5” дисплей с резолюция 1620x1080 пиксела, Gorilla Glass 4 и съотношение 3:2; чипсет Snapdragon 625; 12МР основна камера със сензор Sony IMX378 и батерия с капацитет 3505 mAh, която поддържа бързо зареждане. Смартфонът работи с Android 7.1, който е комбиниран със софтуерния пакет DTEK на BlackBerry. Отличителната черта е хардуерната клавиатура, която осигурява 52 бутона и може да се ползва като голям сензорен панел за навигация. В клавиатурата е вграден сензор за отпечатъци, а според компанията тя осигурява по-голяма площ в сравнение с виртуалната клавиатура на смартфон с 5,5” дисплей.

Източник: BlackBerry

 • [Quote]Отличителната черта е хардуерната клавиатура, която осигурява 52 бутона[/Quote] В мен ли е проблема, че виждам само 35 бутона на клавиатурата? Готнио изглежда телефончето, но на мен не ми трябва хардуерна клавиатура.
  board
 • 599 EUR?! От пускането на PRIV до сега водят неадекватна ценова политика. Нищо не са научили от грешките си.
  amyumyun
 • Тази компания все оше не е символ на нищо, освен че купи лицензите за Blackberry и Alcatel . Имат много да се доказват
  abando
 • За цената, която са му обявили, трябваше да му сложат поне SD820/821. Иначе другите параметри са добре, като се има впредвид, че тази компания е символ за качествена изработка със сигурност, ще зарадват феновете си. Изоставяйки умиращата си ОС и избирайки развиващият се андроид, мисля че имат един различен, но добре завършен продукт. ПП: Не разбрах само. колко ще му е рамта? Предполагам 4?
  Ванката
 • С удоволствие бих го забърсал, но разбира се - не и на тази цена. Въпреки, че ББ винаги са били скъпари... Смятам, че е голяма грешка останалите смартфон-производители да избягват хардуерната клавиатура. Страхотно удобство е!
  Tadj