BlackBerry представи KEY2 LE

BlackBerry представи KEY2 LE

Както очаквахме по време на изложението IFA в Берлин BlackBerry представи новия KEY2 LE. Смартфонът запазва основните характеристики на KEY2, но в същото време прави известни компромиси с хардуера, които водят и до по-приемлива цена. Първата и най-забележима промяна е в използваните материали, като металните компоненти са заменени с пластмаса.

Процесорът Snapdragon 660 в оригинала е заменен със Snapdragon 636, който е подпомаган от 4 GB RAM и 32 GB / 64 GB памет за приложения. Дисплеят на KEY 2 LE е с диагонал 4.5 инча и предлага същата резолюция от 1080x1620 пиксела като по-скъпия събрат. Екранът е защитен със стъкло Gorilla Glass, но от TCL не съобщават точната му версия.

При камерата също има редуциране на параметрите. Тя отново е двойна, но сензорите са с резолюция 13 и 5 мегапиксела. За селфита получавате 8-мегапикселова камера. Капацитетът на батерията е редуциран до 3000 mAh, но реалната издръжливост вероятно ще е близка до тази на KEY2 с оглед на слабия процесор.

Операционната система на BlackBerry KEY2 LE е Android 8.1 Oreo, а любопитното е, че телефонът е първият телефон с марката BlackBerry от 2014 насам, който ще се предлага в различни цветове, а не само в черно. Стартовата цена за модела с 32 GB в ЕС е 399 евро, а версията с 64 GB ще се предлага за 429 евро.

Източник: GSM Arena

  • И не само това ами и факта че това вече не е истинския Blackberry а китайския TCL и нещата стават трагични. Подобен е и примера с Nokia но все пак при тях цените са поносими.
    mamuta70