BMW, Intel и Mobileye ще си партнират в създаването на автономни автомобили

BMW, Intel и Mobileye ще си партнират в създаването на автономни автомобили

Утре BMW, Intel и Mobileye организират съвместно събитие, на което обещават да споделят подробности за нов съвместен проект. За официалните подробности ще трябва да изчакаме още 24 часа, но източници на Reuters вече са готови да разкрият детайли за намеренията на компаниите. Според тях ще бъде обявен алианс за разработването на технологии за автономни автомобили, който ще се фокусира върху създадената от израелската компания Mobileye система за избягване на сблъсъци, целяща да осигури на превозните средства по-добри реакции без да е нужна намесата на водача.

На пресконференцията ще участват изпълнителните директори на трите компании, така че очакваме интересни новини. През последните месеци традиционните производители на автомобили все по-често си партнират с технологични компании, за да могат да се конкурират по-добре с големите инвестиции и амбициозни планове на компании като Google, Tesla и Apple.

По-рано тази седмица германски производители на автомобили, доставчици на компоненти и изготвящите цифрови карти компании HERE и TomTom се споразумяха за стандарт, който определя как свързаните с интернет автомобили ще предават данни за пътните условия и за състоянието си към облачни услуги, отварящо пътя на технологии за автоматичен контрол на трафика и за управление на автомобилите. Очаква се Intel да осигури процесорите, които ще координират сложните автомобилни системи и сензори и ще работят с технологиите на Mobileye. Събитието на трите компании е от 17 часа на 1 юли и ще може да се проследи тук.

Източник: Reuters