Bose пусна безжична версия на популярните си шумоизолиращи слушалки

Bose пусна безжична версия на популярните си шумоизолиращи слушалки

Феновете на слушалките с активно подтискане на околния шум са добре запознати с продуктите на американската компания Bose, тъй като тя стои зад един от най-популярните модели в този пазарен сегмент – QuietComfort 25. Наследникът му се нарича QuietComfort 35 и вече е напълно безжичен, което със сигурност ще му спечели много почитатели. Устройството отново е снабдено с микрофони извън и вътре в слушалките за отчитане на нежеланите звуци, които се подават към два специализирани чипа, осигуряващи за части от милисекундата звуков сигнал с обратна фаза за елиминиране на шумовете.

Компанията е добавила и нов еквалайзер, който се грижи за балансирането на звука независимо от жанра на музиката и силата й. QuietComfort 35 има батерия за 20 часа работа, а продажбите в Европа вече започнаха на цена около 380 евро. Другите нови слушалки с технология за подтискане на шума се наричат QuietComfort и са от типа in-ear. Bose посочва, че те включват 6 микрофона, а електрониката е поместена в лента около врата на носещия устройството. За пръв път потребителите ще могат и да контролират степента на шумоподтискане чрез приложението Bose Connect.

Слушалките са снабдени с батерия за 10 часа работа и ще се продават от септември за около 300 евро. Другите нови модели са SoundSport и SoundSport Pulse и както подсказва името им става дума за слушалки за спортна употреба. Вторите са снабдени и със сензор за пулс, а данните от него се предават към Bose Connect и после към приложения като Runkeeper и Endomondo. Батериите осигуряват съответно до 6 и до 5 часа на автономна работа. Всички нови слушалки имат NFC възможности за бързо свързване, интуитивни бутони за управление на музиката и разговорите и осигуряват гласови указания, улесняващи употребата.

Източник: Bose