Bose затваря магазините си в Северна Америка, Европа, Япония и Австралия

Bose затваря магазините си в Северна Америка, Европа, Япония и Австралия

Bose планира да закрие всички свои търговски обекти на територията на Северна Америка, Европа, Япония и Австралия, като от компанията потвърждават информацията пред The Verge. Като резултат от това решение стотици служители ще загубят работата си, но на този етап не става ясна точната бройка. Съкратените ще получат помощ в намирането на нова работа, както и паричнa компенсация. Общо 119 магазина ще бъдат затворени през следващите няколко месеца.

Компанията откри първия си физически магазин през 1993, а към днешна дата има множество представителства, особено в САЩ. Тя ще продължи присъствието си в някои ключови региони, като от съкращенията няма да бъдат засегнати около 130 обекта, които се намират основно в Азия и Близкия изток.

От Bose посочват, че продуктите ѝ все повече се купуват през онлайн платформите, което изглежда е довело до решението за закриването на собствените обекти. Освен това в редица вериги за търговия с потребителска електроника компанията има демо зони, в които клиентите ѝ могат да изпробват различни нейни продукти.

Източник: The Verge