Браузърът Edge може би съхранява лични данни дори и в InPrivate режим

Браузърът Edge може би съхранява лични данни дори и в InPrivate режим

Новият браузър на Microsoft беше посрещнат като добра новина особено от противниците на Internet Explorer. Интеграцията с Cortana, както и възможността за поддържане на списък със статии за четене и режимът за работа с повишена защита на данните са все хубави неща. Оказва се обаче, че когато Edge работи в InPrivate режим, може би все пак записва данни, които лесно могат да бъдат извлечени от паметта на компютъра чрез файла WebCache.

Информацията за посетените страници се съхранява на същото място, на което се пази историята от работата в нормален режим на браузъра – в таблицата "Container_n". С разглеждане на таблицата действията на потребителя могат да бъдат възстановени почти напълно. Междувременно от Microsoft са съобщили на The Verge, че проучват твърденията и възнамеряват да решат проблема, ако той наистина съществува.

Източник: The Verge

 • [Quote]С хром личните ти данни и поведени се изливат непрекъснато в твоя профил при Гугъл. [/Quote] Ами да, знам, но е напълно автоматично. :) [Quote]Също така, хром не нито бърз, нито лек, нито 100% съвместим. [/Quote] Изопачаваш ми мнението - сравнението беше Хром - Едж.
  kpo
 • -
  npet
 • Отдавна се говори, че и тея са станали големи шпиони. Не хо вярвах, но явно е истина. Лошо става, скоро ще се връщаме към 3310 :D
  sladyrko
 • Майкрософт не знаели, проучвали твърдението! Едно време са получавали задължителен софтуер, който да вградят в ОС, без извършват сами събиране/обработка на инфо. От определен момент всичко вече си минава през компаниите. Те продават/даряват на когото трябва готов продукт.
  A4i
 • Бих бил учуден, ако не е обратното. Но поне chrome e по-бърз, със стотици повече плагини и 100% съвместим с абсолютно всеки публичен сайт.
  kpo
 • И chrome браузъра го прави.
  aladin
 • Майкрософт не знаели, проучвали твърдението! Container_n от Container_nsa ли е съкращение? :D
  kpo