Булсатком ще компенсира абонатите си за прекъснатите услуги

Булсатком ще компенсира абонатите си за прекъснатите услуги

Както писахме по-рано днес, вчера пожар в колекторна шахта на електроразпределителното дружество на бул. „Цариградско шосе“ в София доведе до прекъсвания в достъпа до интернет и телевизия за много потребители. A1 беше сред засегнатите доставчици и компанията обяви, че ще компенсира своите клиенти за неудобството.

Булсатком също е сред засегнатите аварията и тя също ще компенсира своите потребители. Компанията обяви, че ри пожара вчера са били засегнати нейните основни кабелни трасета. По-късно същия ден по време на ремонтните дейности е било прекъснато и резервираното трасе на оператора, което е довело до прекъсване на почти всички нейни услуги в цялата страна.

Компанията посочва, че благодарение на всички технически екипи, които са работили в условия на пороен дъжд през нощта, както и със съдействието на ремонтните екипи на електроразпределителното дружество, е успяла изтегли алтернативен кабел до uplink станцията, за да възстанови услугите.

Сателитната телевизия е заработила в рамките на 4 часа, а за услугите в цялата страна са или необходими 15 часа. Като извинение за причиненото неудобство и като благодарност за търпението Булсатком предоставя на клиентите си пълния пакет телевизионни програми спрямо използваната платформа, който ще е достъпен всяка събота и всяка неделя до края на месеца.