Бюджетът на Apple за разработка на нови продукти се е увеличил повече от 3 пъти

Бюджетът на Apple за разработка на нови продукти се е увеличил повече от 3 пъти
Apple за поредно тримесечие регистрират рекордни финансови резултати, при анонса на които разказват доста подробности за продажбите и работата си, но от информацията, която изпращат на регулационната комисия на САЩ (SEC), научаваме още по-интересни неща. Компанията е увеличила разходите си за разработка на нови продукти и услуги от 1 милиард през 2011 г. до 3,4 милиарда за 2012 г.

Освен това служителите на Apple са се увеличили с 12 400 души през последната една година. Най-впечатляващо си остава обаче увеличението на разходите за нови продукти, тъй като това е рекордно увеличение на това перо в историята на компанията. Например през 2010 и 2011 г. същата сума се е увеличила с 600 000 долара, а между 2009 и 2010 - с 500 000 щатски долара.

Разбира се, през 2012 г. компанията представи много нови продукти, макар че работата по тях би трябвало да е оказала влияние и върху бюджета за предходни години, но това може и да означава, че Apple имат още доста изненади за потребителите, които тепърва ще видим.

  • Те се опитват да навлязат в нови апзари. Все пак готвят телевизор за 2013.
    vixfix
  • Чувал ли си за Me too компаниите. PS Има още много нови нисши, като смарт часовници, wearable джаджи - включително медицински такива, HDMI стикове, 3D екрани и аксесоари , електромобили и какво ли още не. Все поле за изява, без съществуваща конкуренция от мащабите на Apple.
    A4i
  • Не знам колко инвестират и колко не, но определено нещата им се получават доста добре.
    mr_j