CAD файлове разкриват промените в дизайна на серията iPhone 13

CAD файлове разкриват промените в дизайна на серията iPhone 13

Видео на EverythingApplePro разкрива какви промени да очакваме в дизайна на серията iPhone 13, а информацията е базирана на CAD чертежи на очакваните тази есен устройства. От показаното става ясно, че основната промяна ще засегне зоната на основната камера, която ще стане по-голяма - вероятно, за да побере по-големи сензори и система за стабилизация като тази в iPhone 12 Pro Max.

Според чертежите ‌iPhone 13‌ mini, Pro и Pro Max ще включват зона за камерата, която ще бъде напълно квадратна. Що се отнася до размерите, камерата на iPhone 13‌ Pro Max ще е с 0.87 мм по-висока от тази в iPhone 12 Pro Max, а дебелината на корпуса ще се увеличи с 0.25 мм. При iPhone 13‌ mini камерата ще бъде по-висока с 0.99 мм спрямо iPhone 12 mini. Смартфонът ще бъде 0.26 мм по-дебел, ако се вярва на CAD чертежите.

Зоната на камерата ще е по-голяма и при ‌iPhone 13‌ Pro, което вероятно е свързано с добавянето на по-голям LiDAR сензор. Твърди се, че тя ще е висока 3.65 мм спрямо 2.79 мм в ‌iPhone 12 Pro‌. Тази седмица и 91Mobiles публикува изображения на iPhone 13 Pro, които вероятно са създадени по същите чертежи, които разкриха по-голямата камера и наличието на по-малко изрязване за системата Face ID.

Източник: MacRumors