Canalys прогнозира ръст в доставките на умни аксесоари догодина

Canalys прогнозира ръст в доставките на умни аксесоари догодина

Компанията за пазарни анализи Canalys споделя прогнозите си за очакваните доставки на спортни гривни и напълно безжични слушалки през 2021. Според компанията от тези типове устройства ще бъдат доставени съответно 200 и 350 милиона устройства.

Това би представлявало ръст от 28% спрямо очакваните доставки през настоящата година, които ще достигнат 436.6 милиона броя. Анализаторите посочват, че този сегмент е по-защитен от ефектите на пандемията, която дори повлиява положително на търсенето.

Това се дължи на по-ниските им цени спрямо смартфоните например, а освен това и удължения цикъл на използване на телефоните. Гривните помагат за проследяване на някои здравни показатели, което е важно за потребителите. Слушалките пък са необходими за дистанционно обучение и работа.

При слушалките очакваният ръст на доставките догодина е 39%, а при гривните е 12% на годишна база. Canalys все пак предупреждават производителите за това, че новите вълни на пандемията могат да засегнат и този сектор.

Анализаторите предвиждат последващ ръст на доставките със 17%, 10% и 5.6% през съответно 2022, 2023 и 2024. Напълно безжичните слушалки ще се представят значително по-добре.

Източник: Canalys