Canonical се кани да представи свой телефон с Ubuntu Touch (обновена)

Canonical се кани да представи свой телефон с Ubuntu Touch (обновена)
Тестова версия на мобилната платформа Ubuntu Touch вече може да се инсталира в някои от сегашните смартфони, но компанията зад разработката Canoncial има планове да представи и свой телефон. Това може да стане по време на специално събитие днес, но по всичко личи, че снимки на устройството вече се появиха в сайта на компанията. На тях е показан смартфон с името Ubuntu Edge, който има характерен ъгловат дизайн, включващ скосяване на една от страните. Бутони за управление липсват, но такива не са и нужни, тъй като Ubuntu Touch залага на жестове за управление.

https://plus.google.com/u/0/103492166723055469978/posts/g1yvYK5Fm5H

Ново
Премиерата на устройството вече е факт. Продажбите му започват през месец май следващата година на цена 830 долара. Може да го получите и за 600 долара ако подкрепите кампанията на Canonical в сайта за споделено финансиране Indiegogo, която цели да събере цели 32 милиона долара за масовото производство.

Засега сред характеристиките влизат 4,5" дисплей със сапфирно стъкло и резолюция 720р, поне 4GB RAM и 128GB място за съхранение на данни. Очакваме още 8МР и 2МР камери, LTE възможности, стереоговорители и разнообразни сензори. Устройството ще включва силициево-анодна Li-Ion батерия и ще е с размери 64 x 9 x 124 мм. Ubuntu Edge ще може да работи с Ubuntu Touch и Android, а освен това ще може да се превърне в пълнофункционален компютър с Ubuntu.

http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge