CeBIT Live: Daisy Multimedia - българската следа

CeBIT Live: Daisy Multimedia - българската следа
Като част от българското присъствие на CeBIT, "Дейзи Мултимедия" представи три нови mp3 плеъра и два цифрови фотоапарата, единият от които полупрофесионален с резолюция 6МР.
DIVA IXEL - компактен плеър с вградена памет между 128МВ и 1GB, четирицветен OLED дисплей, FM тунер с памет за 30 станции, диктофон, запис в mp3 през Line In входа и поддръжка на mp3, wma и wav. Метален корпус и тегло едва 39 грама.
DIVA LITE - поддръжка на mp3, wma и wav, варианти с памет между 128 и 512МВ, FM радио, диктофон и литиева батерия с капацитет 450 mАh. Корпус с огледален ефект.
DIVA ULTRA - като характеристики подобен на DIVA IXEL, но с различна форма.
GemPix B5 - първият фотоапарат на компанията, включващ метален корпус и ползващ 5МР сензор на Panasonic. Характеристиките включват 3x оптично увеличение, 2" LCD дисплей и допълнителни функции като mp3 плеър, web камера и диктофон.

GemPix DM600Z - полупрофесионален 6МР модел, също базиран на чипсет на Panasonic. Насочен към опитни потребители, моделът разполага с разширени ръчни настройки, mp3 плеър, web камера и диктофон. DM600Z ще включва и Bluetooth възможности, като безжично ще може да изпраща снимки към мобилни телефони и други устройства. Той ще е съвместим и с GPS модул, като благодарение на това върху направените снимки ще се отбелязва и местоположението им.