Часовник демонстрира безсмислието на QR кодовете

Часовник демонстрира безсмислието на QR кодовете
В последните 1-2 години QR кодовете са буквално навсякъде. А напоследък все повече хора се замислят и върху техния смисъл или по-точно за липсата на такъв. Това обаче не пречи на маркетинговите активисти на всички възможни компании непрекъснато да натрапват на потребителите картинките, които с помощта на съответния софтуер могат да бъдат трансформирани в различна кратка информация.

За онагледяване на цялата ситуация от сайта ch00ftech.com са изобретили специален часовник, който показва времето под формата на QR кодове. За да разберете актуалния час, ще трябва да снимате часовника с вашия смартфон и софтуерът за четене на QR кодове, който използвате, ще ви каже колко точно е часът. Естествено, ако преди това вече не сте видели тази информация на дисплея на телефона, но в случая изобретателите са целели точно това.

На сайта на автора на уникалния хардуер ще намерите подробно упътване как сами да си сглобите такъв часовник:
http://ch00ftech.com/2012/10/27/qr-clock/

 • Да прочетохме я и какво от това? Пише същото като статия тук в mobilebulgaria. Поне в началото, когато обяснява как видиш ли QR кодовете са абсолютно безполезни. Дори и да ти се дават примери с какво са полезни ти пак не схващаш... Ми аз освен да покажа безсмислието на колата да се изкачи по вертикална сграда? Това значи ли, че колата е безсмислена като цяло?
  nmnikolov
 • Прочетохте ли оригиналната публикация от създателя на часовника преди да заклеймите автора на статията? Не? Не сте на ти с английския? Може би имате нужда от QR код вместо линк? ... QR код на визитките - пълна простотия!
  drkalo
 • [Quote]Аз също планирам да си направя лична визитка с QR, и аз като теб мразя да записвам контакти в телефона си... познато ли вие: \\\"Клипни ми да те добавя\\\" Come on! В 21ви век сме :) QR е супер :) QR v2. Ако е малко по-красив, няма да се обидя :)[/Quote] Аз от година-две използвам няколко кр кода за визитка и са много удобни. Повече онлайн ги ползвам в мейли и такива неща и определено не са безсмислени, особено за добавяне в телефонните контакти е супер добре измислено. Единствения проблем е че много хора не ги ползват или си разчитат на старите методи, но и това гледам че се променя в последно време...
  berserk
 • по същата логика значи и баркодовете са "безсмислени" Да те видим умнико (ти който си сътворил това) как ще инвентаризираш 1 склад тогава !? (angry)
  Loоper
 • \"часовник демонстрира безсмислието на QR кодовете\" - не обвинявайте автора, той просто отразява новината и може би създателите на часовника са го подвели. Най вероятно те все още си палят огън с клечки през зимата вместо да си пуснат климатика.
  assen_l_s
 • Аз също планирам да си направя лична визитка с QR, и аз като теб мразя да записвам контакти в телефона си... познато ли вие: \"Клипни ми да те добавя\" Come on! В 21ви век сме :) QR е супер :) QR v2. Ако е малко по-красив, няма да се обидя :)
  Crazy Heart
 • 10:10AM това ми показва часовника.:D
  Ванката
 • QR кодовете са много полезни, но много хора(като автора на статията) не са достатъчно в час за да могат да ги оценят. Много добро впечатление ми прави някой, на чиято визитка има QR код с информацията. Ужасно е удобно за да влезне бързо в телефона ми този контакт.
  zet23
 • [Quote]А човекът, написал статията замисля ли се колко глупава е тя? Тези кодове са много полезни в зависимост от използването им. С удоволствие бих се състезавал с някой да видя кой по-бързо ще отвори дълъг сайт като го въвежда с клавиатурата или аз с QR четец. Изплзват се и за електронни книжарници като подлези на метро, в които на стената има разлепени различни книги и съответно QR код за закупуването. А и QR кодовете заемат значително по-малко място от стандартно изписан текст. [/Quote] Колко съм съгласен с теб..нямаш идея! Нека този който е написал статията да се образова малко и да прочете повече за това как, къде и защо се използва QR и ползите от него. Честит празник btw (beer)
  Crazy Heart
 • Абсолютно съм съгласен с теб!
  Nikolay Ivanov
 • напълно те подкрепям, ако бяха толквоа безмислени нямаше да ги има на всяка крачка тук в България не са разпространени чак толкова колкото в други страни, но там са навсякъде
  benx1111