China Telecom вероятно ще е вторият оператор в Китай, който ще продава iPhone

China Telecom вероятно ще е вторият оператор в Китай, който ще продава iPhone
Според неофициална информация най-малкият мобилен оператор в Китай - China Telecom, има планове до края на годината да предложи на клиентите си (106 милиона) iPhone. Той ще е вторият телеком на най-големия мобилен пазар в света, който ще направи това, а ако информацията е вярна, подобен ход би увеличил 3G потребителите на оператора. Компанията оперира най-голямата фиксирана телефонна мрежа в страната. Интересно е, че след новината на Reuters цената на акциите на телекома се е увеличила с 5,5%.

http://www.reuters.com/article/2011/07/13/idUSL3E7ID08N20110713

 • ами всъщност не :) Реално е възможно проникването на мобилни услуги в една държава да е над 100%. Ето ти прост пример: Аз, ти и Мимето сме 3ма души. Аз имам три карти на трите оператора. Ти имаш само на Мтел Мимето има на мтел и на глобул. И ето каква сметка правят операторите: Мтел казват че имат 3ма абоната и са прави защото и 3мата имаме техни карти. Глобул казват, че имат 2ма абоната и пак са прави. Вива също имат 1. И ето я сметката - население 3ма души, общ брой абонати 6. Проникване на мобилни сулуги в България 200% :) Така е правилно да се смята и така се смята навсякъде. Хайде хубав петък!
  DocHoliday
 • По твоята логика и лъжите на мобилните оператори България трябва да е поне 10 милиона ;)
  Nistel
 • е нормално, все пак Китай е доста по голям от Българиа. В интерес на истината Китай е една от държавите с най-ниско ниво на проникване на мобилните услуги. Мисля, че беше около 40-50%. За сравнение в България е над 100%. Като словиш 50% на 1.2 милярда (мисля, че са толкова) стават около 600 милиона абоната. Значи имат около 16% пазарен дял. Вива предполагам и те са с толкова ;-)
  DocHoliday
 • кво се чудиш,имам приятел работещ и женен в КНДР който ми казва,че живее в малко селце от 1 000 000-1 200 000 жители(woo)(woo)(woo)
  rado243