Чипсетът A11 с висок резултат при тестовете за производителност

Новите смартфони на Apple разчитат на чипсета A11 Bionic, който включва 6 ядра – 2 от тях са с висока производителност и са с 25% по-бързи спрямо A10 Fusion, а 4 са с ниска консумация на енергия и са със 70% по-бързи от тези в А10. Благодарение на резултати от тестове в Antutu можем да направим сравнение на производителността на устройствата. Процесорът на Apple получава резултат от 226 058 точки, което е доста над досегашния лидер по производителност OnePlus 5, който ползва чипсет Snapdragon 835 и регистрира 181 507 точки. Разбира се, трябва да изчакаме, докато новите смартфони достигнат до ръцете на потребителите, за да бъдат потвърдени резултатите.

Нещо повече – оказва се, че новият флагман на американската компания iPhone X е по-мощен и от таблета iPad Pro с 10,5” дисплей. Резултатите на смартфона в Geekbench показват, че устройството постига 4169 точки при едноядрен тест и 9836 точки при многоядрен. Интересно е, че отделни тестове показват дори по-висок резултат, съответно 4274 и 10 438 точки. За сравнение, iPad Pro, който е с чип A10 Fusion, получава 3887 точки при едноядрен тест и 9210 при многоядрен. Нещо повече – най-мощният MacBook Pro с диагонал на екрана 13” и двуядрен процесор с тактова честота 3,5GHz постига 4592 точки при едноядрен и 9602 при многоядрен тест.

Според анализатора Дан Мати трябва „изцяло да пренебрегнем Geekbench“, тъй като подобренията в производителността са „сравнително скромни“. Той твърди, че ако се извадят подобренията по отношение на ефикасността, постигнати чрез премахването на поддръжката за 32-битови приложения, остава грубо около 15% подобрение при двете ядра с висока производителност, ако са със същите тактови честоти като в A10.

Източници: wccftech, iMore, Tech Specs

 • Сонито и Нокията не могат да се броят за смартфони, поне нищо преди iPhone не може да се брои за смартфон. Едните фалираха точно щото си мислеха че правят смартфони, другите са...
  kapron
 • [Quote]Дори 5S се замотава, но си работи прилично, камерата си снима[/Quote] Един от безбройните митове на Епъл за поддръжката и ползването. Note 3 е телефон на 4+ години, а все още работи повече от чудесно. Изобщо да не говорим, че в него е наблъскан повече хардуер и от новите модели. Няма приложение или игра, което да не работи. Андроидите никога не са били толкова зависими от нова версия на ОС. В момента имам 2 смартфона на 12 години nokia n70 и Sony Ericsson W550i. Като Сонито не е спирало да работи 12 години. От серията walkmen, с три вградени тонколони. Твоя Епъл даже не е съществувал. А малките айфони 6, 6S, 7 и 8 са кръгла нула. Само като видя как изобразяват страниците в браузера и ми се драйфа.
  LеgolasElf
 • Как така да купят 2-3 теста? Андроид талибаните достигате нови висоти. Не съм чувал някой изобщо да се оплаква от пърформънс на айфон и то от поне 2 поколения назад. Това не значи ли нещо? Дори 5S се замотава, но си работи прилично, камерата си снима ОК. Айфоните може да се дънят тук и там, но точно с пърформанса и съпорта на по-старите устройства, другите не могат да ги пипнат.
  kapron
 • Вместо да инвестират в подобряване на устройствата си, явно по-евтино излиза да си купят 2-3 теста. Нокиа така се погубиха : една и съща резолюция на дисплея, плюс резистивен тъч. Всичко това година след година. Но с Епъл май няма да се случи като гледам колко хора са на барикадите тук, и са готови да дадат живота си за Епъл.
  LеgolasElf
 • Благодаря ти за изчерателното пояснение:) Полезно!
  ecstasy80
 • iOS-a не е чист UNIX, там се използва едно абстрахиране от хардуера на базата на Sandbox контейнери. Дефакто това си подход близък до виртуализацията, същата технилогия съществува и в Линукс, но все още не е особено популярна.Това е и причината да има проблеми при трансфер на файлове и взимно ползване на ресурси между приложенията, все едно да обменяш файлове между виртуалки. Що се отнася до шпионския софтуер, има го по равно и в двете платформи, не се залъгвайте.
  dancho612
 • Андроида е манджа с грозде, като смесва Java VM с Linux ядро , с шпионски услуги на Гугъл, има нейтив код и такъв изпълняван във виртуална машина, както и абсолютно неизвестен код на секретните услуги, докато iOS е чист UNIX.Тестовете представляват точно измерена работа, която се насочва към различните блокове и ко-процесори в чипсета, като се измерва за колко време ще бъде свършена. Така че теста е обективно измерване на производителността, но на пиковата производителност Субективно е теглото на резултатите на различните подсистеми в общия резултат, защото има драстично по-производителни подсистеми , като например големите ядра на CPU-то при Apple. Вероятно най-важната от характеристиките , която никога не се мери при тестовете е т.н. sustain performance, показваща поведението на смартфона за продължителен период , а не 2-3 минути тедтове. Тази реална производителност при айфоня е ~ 90% от пиковата, а при Андроид е 20-30% .
  A4i
 • Не знам защо хората масово вярват на тези бенчмаркове. Всичко е една манипулация..Вземаш телефона в ръце и говориш от първо лице - как се справя със задачите, върши ли ти работа в ежедневието и т.н Излиза нов телефон - БУУУМ, топ резултат в Антуту. А реално, телефон на две години, върши същата работа. Разликите са толкова минимални, че даже не се усещат от "casual" потребител.
  ecstasy80
 • Няма какво да направят , как точно да сравнят 2 различни операционни системи
  abando
 • [Quote]Новите смартфони на Apple разчитат на чипсета A11 Bionic, който включва 6 ядра – 2 от тях са с висока производителност и са с 25% по-бързи спрямо A10 Fusion, а 4 са с ниска консумация на енергия и са със 70% по-бързи от тези в А10. Благодарение на резултати от тестове в Antutu можем да направим сравнение на производителността на устройствата. Процесорът на Apple получава резултат от 226 058 точки, което е доста над досегашния лидер по производителност OnePlus 5, който ползва чипсет Snapdragon 835 и регистрира 181 507 точки. Разбира се, трябва да изчакаме, докато новите смартфони достигнат до ръцете на потребителите, за да бъдат потвърдени резултатите.[/Quote] Аз мисля, че тоя резултат от 226 000 точки е нагласен. Да, без съмнение новият чип на Епъл е доста бърз, но все си мисля, че нещата ще са на кантар с последните Ексинос и Снапдрагон. Нека реални потребители да направят тестовете, че тя рекламата е навсякъде.
  Ванката