Chrome за iOS получава редица подобрения и нови възможности

Chrome за iOS получава редица подобрения и нови възможности

Функционалността Enhanced Safe Browsing в Chrome, която позволява споделянето на URL адреси на сайтове с Google за поддържане от база с данни за потенциално опасни сайтове, достига до версията на браузера за iOS.

Тази опция досега беше налична за Android и компютри, но вече ще обхване и iPhone и iPad със следващата си версия за iOS. Заедно с това Google подобрява и възможностите за превод в мобилната операционна система за iOS. Това е възможно чрез обновения модел за разпознаване на езици.

Chrome Actions, опцията, която дава възможност за достъп до изчистване на данните в браузера или отваряне на раздел инкогнито чрез докосване, или гласово, в полето за адреса. Стартовата страница на Chrome получава обновление с приоритет към ново търсене и достъп до често посещавани страници.

Менюто с настройки също получава преработка като могат лесно да бъдат открити най-често ползваните опции. Освен това от Google напомнят на потребителите, че Chrome може автоматично да попълва записани пароли във всяко приложение на iOS, а не само в браузера.

Източник: Google


Втора употреба с гаранция