Cyanogen OS ще интегрира редица приложения на Microsoft

Cyanogen OS ще интегрира редица приложения на Microsoft

Компанията Cyanogen, която стои зад отворената операционна система Cyanogen OS (базирана на Android), обяви, че е сключила споразумение с Microsoft, което ще доведе до интегрирането в платформата на различни услуги на създателите на Windows. Става дума за приложения в различни категории – продуктивност, съобщения, системни инструменти и облачни услуги за съхранение на данни. Като част от партньорството Microsoft ще създаде нативна интеграция с Cyanogen OS, което ще осигури потребителско преживяване от нов тип. В споразумението влизат услугите Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook и Microsoft Office, които вероятно ще заменят алтернативните на Google.

Този ход е поредната стъпка от стратегията на Сатия Надела за разширяване на обхвата на предложенията Microsoft и към другите мобилни операционни системи. Преди време се заговори, че компанията е имала интерес към инвестиции в Cyanogen и макар че по-късно се разбра, че това не се е случило, двете компании очевидно са намерили друг начин за партниране. Наскоро Cyanogen успя да привлече 80 милиона долара от инвеститори като Twitter, Qualcomm и Рупърт Мърдок.

Източник

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Малко уточнение: http://www.ixbt.com/news/ht/187927
    StefiMo
  • Плюс това тези приложения ще могат да се деинсталират.
    chilko
  • Според последната информация, която обявиха, не мисля, че това ще бъде чак такъв проблем. Може дори да се превърне в плюс. В крайна сметка, Cyanogen от много време искат да се откъснат от Google максимално и едва ли има по-подходящ ход.
    muamamu1