Дисплеят на Samsung Galaxy S21 Ultra пести енергия

Дисплеят на Samsung Galaxy S21 Ultra пести енергия

Скоро след премиерата на серията Galaxy S21 Samsung Display сподели повече информация за дисплея, който се ползва в Galaxy S21 Ultra. От ново съобщение за пресата става ясно, че той разчита на нов OLED панел, който включва новоразработен органичен материал с драстично подобрена светлинна ефективност спрямо досегашните й продукти.

Препоръчани оферти

Samsung Display посочва, че това е постигнато чрез ускоряване на движението на електроните между различните органични слоеве в панела. Този процес позволява на OLЕD дисплеите да създадат по-ярка светлина, като консумират по-малко енергия, и това е причината новата разработка да е с 16% по-икономична.

Това не е маловажно, защото дисплеите са сред компонентите, които имат сериозно влияние върху живота на батерията на мобилните устройства. Особено при засиленото ползване на стрийминг услуги за видео и популярността на мобилния гейминг. Samsung Display разкрива, че компанията вече има 5000 патента за материали, което се дължи на изследователската й дейност при органичните материали за OLED.

Източник: BusinessWire

  • Аха, ето го ключът от палатката. Значи не е баш като на Ноута дисплея и наистина ще спестява батерия.
    Spikul