DJI FPV е нов дрон с изглед от първо лице

DJI FPV е нов дрон с изглед от първо лице

DJI представи най-новия си дрон, който включва хибридна технология и комбинира изгледа от първо лице с възможности за лесно управление. DJI FPV може да ускори от 0 до 100 километра в час за две секунди, а максималната му скорост е 140 километра в час.

Той предлага три режима, включително нормален, който е за лесно управление и моделът може да зависва във въздуха и да засича за наличието на препятствия. При ръчния режим всички сензори, както и опцията за поддържане на височина, са изключени. Спортният режим предлага комбинация от двата предходни.

DJI FPV има функционалности за аварийно спиране и зависване във въздуха, които могат да бъдат активирани по всяко време с натискането на бутон. Разбира се, има и опция за завръщане към зададена локация, ръчно или при загуба на сигнал. ADB-S предавателят предупреждава пилотите, ако в близост има други летящи обекти.

Една от ключовите добавки са специалните очила DJI FPV Goggles V2. Дронът може да изпраща картина към тях от разстояние до 10 километра, като има технология против смущения. Наличен е избор между два режима на гледане, стандартен с ниска латентност и резолюция 1440 x 810 пиксела при 60 кадъра в секунда.

Тук е налично още и 142 градуса зрително поле. Другият „гладък“ (Smooth) режим има същата резолюция, но със 142 градуса зрително поле при 120 кадъра или 150 градуса при 100 кадъра. Тук латентността е под 28 милисекунди. Възможно е свързването на до осем комплекта очила, които да споделят един изглед.

Камерата на DJI FPV може да заснема видео при резолюция до 4K и 60 кадъра в секунда, а очаквано тя е монтирана върху гимбал. Цената на DJI FPV е 1349 евро и в комплект с него идват дистанционно, FPV Goggles V2, кабели и една батерия. От DJI предлагат като допълнителен аксесоар и дистанционно тип джойстик. Наличен е и комплект с допълнителни аксесоари DJI FPV Fly More Kit, който е с цена 279 евро.

Източник: DJI