DJI Mavic Mini 2 снима видео и в 4K при 30fps

DJI Mavic Mini 2 снима видео и в 4K при 30fps

DJI представи новото поколение в серията си компактни дронове, Mavic Mini 2. Той включва редица подобрения спрямо появилия се преди година Mavic Mini.

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Новите телефони на Nokia са за всеки джоб и издържат повече

Mavic Mini 2 все пак има и доста общи черти с предшественика си, включително същия сгъваем дизайн и тегло под 249 гр. Новият модел обаче преминава от Wi-Fi сигнал към по-надеждния OcuSync 2.0, което подсигурява подобрена връзка. Продължителността на полет с един заряд достига 31 минути, спрямо 30 при Mavic Mini.

12-мегапикселовата камера може да заснема в 4K резолюция при 30 кадъра в секунда и до 100 мегабита. Освен това Mini 2 може да прави снимки във формат RAW. Налични са редица софтуерни функционалности, които са ни познати от останалите предложения на компанията.

Mini 2 поддържа няколко режима QuickShot, автоматизирана панорама, HDR и таймер. От DJI са добавили и режим за директно изтегляне на съдържанието със скорост до 20 мегабайта в секунда. Дронът може да предава информация от разстояние до 10 километра, а максималната летателна височина е 4 километра.

Стандартният комплект на Mavic Mini 2 е с цена 459 евро, а Fly More пакетът струва 599 евро и включва някои добавки, сред които две допълнителни батерии.

Източник: DJI

 • Нямам Autel, но с удоволствие бих си купил. Ти погледна ли сайта и характеристиките на дроновете (6К и 8К запис) + термална камера? Къде е DJI там? И не е само Autel, има още няколко фирми с (потребителски) дронове, които по летателен живот, качество на камерата и цена издухват DJI отвсякъде.

  Управлявал съм DJI в UK и мога да ти кажа, че точно в тази страна рестрикциите не могат да се заобикалят (освен, ако разбира се не се хакне). Радвай се на модела си в България или, където ходиш и, където работи с Ignore. Никой не те убеждава нито да го сменяш, нито да се отваряш на какво друго можеш да си купиш за парите си.
  MEnergy
 • Пак казвам, че говориш само от слухове.
  Ползвал съм дрона и в чужбина - имаш предупреждения, не ограничения.
  Единственото ограничение, което имам е за височината на летене и то се маха лесно..

  Сякаш рекламираш autel.
  Имаш ли техен продукт?
  radko89
 • Фирмата се казва Autel Robotics, сега проверих.

  Ето сравнение на модели отпреди няколко години

  https://www.youtube.com/watch?v=Dx1Y3znO4Jo

  Ето и сайта й, https://auteldrones.com/. Новите дронове са със страхотни характеристики, летят без ограничения, мощни и стабилни са, за качество на камерата няма да говорим. В България може би можеш да си правиш каквото си искаш, но пробвай във Великобритания (Западна Европа) или САЩ и ще си говорим пак. DJI са едни от най-ограничените софтуерно дронове на планетата.
  MEnergy
 • Аз имам мавик про първа версия от около 2 години. Наскоро летях в София близо до летището. Когато приближа виждам зоната, когато навляза в нея ми казва забранена зона. Избирам игнор и продължавам - никакви ядове. Не че го правя, но можеш.
  Летях и близо до военна база - също ми даде забранена зона.. познай дали не я облетях цялата :lol:

  Имаш ли DJI дрон или говориш само от слухове или видеа?
  radko89
 • Не ми се търсят видеа да го покажа визуално, но има софтуерен геофенсинг, оторизирани зони и no-fly zones, които са доста сложни за заобикаляне, особено когато ти се налага да предоставяш лични данни, телефонни номера и т.н., които отиват и се съхраняват незнайно къде.

  Имаше една американска фирма (не ми идва на ум в момента), но дроновете и са преимуществено с оранжев цвят (като от Black & Decker) и нямат почти никакви софтуерни ограничения, оставяйки всичко на теб. Новите им модели може и да са излезли вече, трябва да погледна. Сега нямам време да търся, защото съм в движение.
  MEnergy
 • За какви рестрикции говориш?
  Има зони, в които ти казва да летиш на твоя отговорност, биеш му игнора и караш където ти душа иска...
  radko89
 • Проблемът на всички DJI дронове е, че 95% от цялата планета е предварително ограничена за полет или поставена под софтуерни рестрикции, без значение, дали такива официално няма или си си издействал разрешение от властите за определен момент или височина. Има само няколко компании, произвеждащи дронове, които оставят свободата на теб и DJI не е от тях. Иначе на хартия всичко изглежда перфектно и признавам си - цената на това дронче е страхотна.
  MEnergy
 • Еее жестоко, това вече е много истинска машинка! Оправили са всичко от първата версия :)
  arakchiev