ДНК на креативността: новите правила за интегриране на работата в живота ни

ДНК на креативността: новите правила за интегриране на работата в живота ни

Как се раждат великите идеи? Huawei помоли бизнес коуч да направи профил на хората, които носят промяна, и да опише съвременния микс от работа и личен живот.

И така, кои са хората, които внасят промяна във всяка сфера на живота днес, или т. нар. changemakers? Те могат да са собственици на фирми, предприемачи, мениджъри, писатели, дизайнери, художници и много други. Общото между тях е, че променят правилата в своята сфера на дейност и дори извън нея. Предприемачите създават повече работни пространства, лидерите на общности оказват влияние върху местната и глобалната среда, дизайнерите и творците оформят тенденциите и не на последно място технологичните иноватори подобряват процесите, които отговарят на нуждите на хората. Huawei отново се обръща към горещата тема на деня и разглежда отблизо опита на тази група от хора, как работят, какво ги вдъхновява и как се забавляват.

Работата на днешния бизнесмен е тясно свързана с управление на задачи. Независимо дали става дума за попълване на формуляри за оценка, отговаряне на спешни въпроси относно проекти с колеги и клиенти от цял свят, преминаващи през друг процес, защото компанията се разширява на нови пазари или друго. Всичко това се прави в променящи се часови зони и посещаване на нови места поне няколко пъти в месеца. Работата на днешните иноватори изисква мобилност, ефективност и да не забравяме – дълготрайна батерия в техните мобилни устройства, която бързо могат да презареждат при минаване през офиса. Ето защо таблетите като Huawei MediaPad M5 са надеждните устройства, които позволяват дълги поредни часове на работа и развлечение.

21-ви век дотук се очертава като време на повторение на тенденциите. Като че ли всичко вече е виждано и преди, например в модата и изкуството. Някои дори твърдят, че всичко днес е ремикс на миналото. Това обаче не означава, че трябва да гледаме негативно на креативността. Развитието днес се състои в промяна на реалността по начин, смесващ вече познати елементи. Сега търсим вдъхновение, комбинираме и преобразяваме, за да създадем нещо съвсем ново.

Разглеждайки профила на най-великите иноватори на нашето време, ще видим, че те винаги са намирали вдъхновение извън своята сфера. То може да дойде докато четат книга, гледат TED видео, слушат подкаст на Monocle или откриват онлайн света на документалните филми в стрийминг платформите. Импулсът на идеята може да стане основа за създаване на съвсем ново произведение на изкуството. Тъй като консумираме видео, аудио и писмено съдържание ежедневно, се нуждаем от устройство, предлагащо безкомпромисна работа и приятно изживяване. С високото качество на аудио-визуалната си система, новото поколение таблети MediaPad M5 са най-подходящите устройства, които да ни вдъхновят в работата и за по-високо качество на живота ни като цяло.

Във времето, в което качеството печели пред количеството и бавното темпо на живот, философията за интегриране на работата и личния живот идва като стъпка в изцяло нова посока. Вместо да разделяме тези два свята, сме изправени пред ситуация, в която трябва да ги слеем. Работата се превръща в част от ежедневието ни, неразделна част от цялостния ни живот. Няма ясна граница между това да говориш за дома си на работа или да търсиш вдъхновение за нов проект, докато участваш във видеоконференция и същевременно си на парти на най-добрия си приятел. Във всеки момент може да се роди нова „визия“. Именно този миг може да бъде получен и съхранен, благодарение на преносимо устройство като таблета.

Иноваторите са хора, които могат да видят моделите около себе си, да идентифицират проблемите във всяка ситуация, да намерят начини за разрешаването им, да организират екипи около себе си, да водят колективно действие и след това да се адаптират непрекъснато при променящите се ситуации. Те се нуждаят от надежден партньор, за да направят промяната. От една страна, Huawei MediaPad M5 отговаря на нуждите на съвременните мениджъри и им помага да развият своите умения и да потърсят вдъхновение. От друга страна, това е устройство, което подкрепя успешната комбинация между работата и личния живот. Дългият живот на батерията и бързото зареждане осигуряват удобна и плавна употреба, а дисплеят с висока разделителна способност гарантира съвършенство във всеки пиксел. Таблетът е създаден, за да осигури фантастично визуално изживяване, благодарение на подобрения динамичен диапазон, контраст и резолюция. Устройството също така осигурява отлично качество на звука, благодарение на което потребителят се потопява в средата.

Премиум таблетът MediaPad M5 се предлага на българския пазар от началото на май месец. Моделът притежава изваян корпус от метал и стъкло с преливащи линии и ергономичен и естетичен завършек благодарение на 2.5D извивката на стъклото върху екрана. Дисплеят с диагонал 10.8", 2K резолюция и усъвършенствана графична технология ClariVu 5.0 предава и най-фините детайли, а интелигентните алгоритми гарантират, че видеоклиповете са с чиста и ясна картина с динамични цветове според изобразяваните сцени. За комфорт при използване на тъмно е наличен и режим, щадящ очите, посредством редуциране на синята гама.  Гаранция за най-добър в класа звук са 4-те сертифицирани от Harman/Kardon говорителя, които превръщат всеки клип или игра в завладяващо изживяване, наситено с чист и плътен бас, съчетан с ярки аудио ефекти.

MediaPad M5 се захранва от процесор Kirin 960 за максимална производителност, независимо дали става дума за игри, HD филми и дори мултитаскинг, за който спомага наличната 4GB RAM памет. Потребителите имат на разположение 64GB вградена памет за съхранение на файлове и приложения, която лесно може да бъде разширена посредством MicroSD карта с капацитет до 256GB. За сигурността на съдържанието и личните данни е наличен четец на пръстови отпечатъци, а за дългата автономна работа е предвидена батерия с капацитет от 7500 mAh. MediaPad M5 е първия таблет на Huawei с технология за бързо зареждане – QuickCharge в комбинация с USB Type-C.


Втора употреба с гаранция

  • Според мен по-ефективна щеше да е 10-секундна реклама, в която някакъв пич да държи таблета и да казва: -Ние сложихме 50% по-голяма батерия, а другите стисльовци- не! " :) Кратко, точно и ясно.
    tzincbg
  • Явно Хубавей са наляли малко парички в сайта съдейки по броя на рекламните статии през последните няколко дни. То не беше фотография, конкурси, днк на креативнотта хахаха. Те поне да бяха нещо интересно, ама както и други пишат са толкова смешни, че са чак отблъскващи. :D
    foxfury
  • Пълна глупост и неистина е рекламната статия. Отблъсква от продукта/марката (напълно заслужено).
    torrentor