Дори без ProMotion Apple iPhone 14 изглежда ще е с по-добър екран от много модели с Android

Дори без ProMotion Apple iPhone 14 изглежда ще е с по-добър екран от много модели с Android

Очакванията са, че Apple няма да използва ProMotion технологията при дисплеите на стандартните попълнения в бъдещата си серия смартфони iPhone 14. Решението позволява постигане на честота на опресняване до 120 херца.

Това се случва на фона на все повече модели с Android, които поддържат подобна, а вече дори и по-висока честота. Междувременно Apple въведе вариращата честота от 10 до 120 херца при iPhone 13 Pro. Въпреки това, дори моделите с честота 60 херца от Apple предлагат осезателно по-гладка графика от много модели с Android, дори при 90 херца.

Вземи Apple iPhone 13 Pro 256GB 2149 лв. от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Това очаквано се дължи на оптимизации в операционната система, в което изглежда Apple са по-добри. От Google отбелязват, че забавянето може да е заради едновременното изпълняване на редица задачи от операционната система, като се работи в насока изглаждане на този процес.

В този ред на мисли липсата на технологията ProMotion с честота на опресняване до 120 херца може да не е голяма загуба за потребителите избрали стандартните варианти на бъдещата серия.

Източник: Phone Arena