Думата Android не е била спомената нито веднъж при представянето на Pixel 3

Думата Android не е била спомената нито веднъж при представянето на Pixel 3

Наблюдатели констатираха, че Google не са споменали нито веднъж името на своята мобилна операционна система по време на събитието Made by Google 2018, на което бяха представени смартфоните от серията Pixel 3. Любопитното е, че това се случва за първи път по време на хардуерно събитие на Google от създаването на Android до тази седмица. Това очевидно е тенденция, която ще продължи и занапред.

Препоръчани оферти

Най-важните приложения на Google също вече не включват името на операционната система в името си. Така например Android Pay беше ребрандиран като Google Pay, Android Messages е вече само Messages, а операционната система за умни часовници от Android Wear се превърна в Wear OS. Eстествено поне за момента все още има достатъчно продукти, които носят името Android в името си като Android TV, Android Auto и Android Things, но тенденцията е видима.

В същото време от Google нямат подобни задръжки при споменаването на ChromeOS и тази операционна система, която се използва в таблета Pixel Slate, бе коментирана надълго и нашироко. За момента не е ясно каква е причината Google да бягат от името Android, но е възможно компанията да се опитва да замени марката с нещо, което звучи не звучи толкова технически на масовата аудитория.

Източник: 9to5goole

 • Ти наистина си много прост, след като смяташ, че закупуването на Ябълката показва колко си велик. Просто си обикновен въздухар, ако разбираш. Написаха ти, че има много по-стойностни неща, но дали сивото ти мозъчно вещество може да ги осмисли ? Пазарът е пълен със стотици модели и всеки да си избира и купува каквото иска, но без да обижда другите на тема финанси, понимаешь ?
  Боби13
 • Айфон = чалга Това просто казва всичко! Няма нужда от повече разяснения!
  Kyky86
 • (yes)
  iavorski
 • Типичният примат, ползвател на Айфон - с две мозъчни гънки, но си мисли, че щом има Айфон всички трябва да му се кланят. И аз искам да съм като теб - да не чакам на заплата, ама вече ме е срам да искам пари от мама и тате. А да цакам приятели за келепир от 5 лв. не мога. За това са ми приятели. Аз също мога да дам 2 бона за телефон, но има далеч по-стойностни неща в тоз живот от него. Тоя за 300лв върши същата работа като тоя за 2 000(е може и да не прави същите снимки, но във всеки случай не е и 6 пъти по-слаби). Според мен дори и 300лв са много за телефон.
  velnsl
 • Преместих си го от лево на десно вс ми е тая какво плямпаш и всички тук аз не работя за никого и не чакам на заплата всички сте много умни ама не можете да изкарате пари защо? Явно сте просто тъпаци
  Ragacone
 • Абе знам, че архивирахме всичко на компа снимки, видео, документи и после върнахме IPhone - А в заводски вид. Restoring или как му викат в Айфона ми е все едно.
  tzincbg
 • В iPhone няма такова нещо "factory reset", нещо си объркал апаратите. Има няколко други "reset-а".
  nikolay.
 • Бахти комплексираните селяци тука, кой нямал 2 лв, кой можел с по-малко от заплата да си купи нещо. Тъп български манталитет!
  MapTo_D
 • Потвърждавам, в офиса от 20 човека 15 са със айфони. В момента в който ни пратиха инструкции как да си качим новия секюрити софт за служебната поща на вратата ми цъфнаха 12 от 15-те с молба да им го инсталирам. От андроидаджиите само един не се справи сам :) И за да успокоим баровеца Ragacone че нямаме 2 лева за някакъв пърдящ app, ще кажа че от 15-те айфонаджии само един взима по-голяма заплата от мен защото все пак е Country Manager. Мога да си купя която и да е версия на Iphone XS MAX с по-малко от една заплата. Но не искам!
  iavorski
 • Ragaсone, Уникално тъпи мисли и неща си написал ;) Радвай си се на Ябълката и остава роботчето на мира. То не е за хора, които искат всичко наготово и не обичат да експериментират. Бих ти отговорил в твоя стил на писане, но не мога да падна толкова ниско на каруцарския ти стил на писане и говорене (no)
  Боби13
 • Определено крашвше мейл клиента на IPhone-a на колежка и само factory reset, друго не помогна.
  tzincbg
 • [Quote]за хора който нямат 2 лв да си платят някое приложение за картинки[/Quote] Значи ако не си дадеш парите за новото приложение за пръдня на айфона няма да си в крак с модата и ще те смятат за бедняк :D Доколкото си спомням най-скъпите приложения бяха безсмислици но целта им беше да покажеш на всички че си богат и можеш да си ги позволиш.
  AVKansazov
 • По скоро е за хора който нямат 2 лв да си платят някое приложение за картинки и се мислят за умни и можещи
  Ragacone
 • Android не е за неграмотни хора. За тях има iOS.
  Kyky86
 • Не споменават android защото усилено работят над fuchsia OS разбраха че андроида е говно и ще го оставят на китайците да си го инсталират на пръчките от 200лв
  Ragacone