DXOMARK не даде много висока оценка на Google Pixel 4

DXOMARK не даде много висока оценка на Google Pixel 4

Представеният преди броени дни Google Pixel 4 успя да премине и през фотографските тестове на DXOMARK, което дава представа за направените подобрения в камерата му. Телефоните Pixel по традиция се представят добре благодарение на своите възможности за изчислителна фотография, а основната камера на Pixel 4 вече е двойна.

Въпреки това DXOMARK не смята, че това е най-добрата камера в смартфон, като й поставя оценка от 112 точки. Това е сериозен скок спрямо 102 точки в Pixel 3, но е далеч от постижението на първия в класацията – Huawei Mate 30 Pro със 121 точки. Поглед към класацията показва, че Pixel 4 изравнява постижението на Huawei Mate 20 Pro и е само с точка зад Samsung Galaxy S10+.

Pixel 4 попада в топ 10 на най-добрите тествани устройства, а фотографската оценка от 117 точки е повече от 103 в неговия предшественик. От компанията посочват, че подобрения се отчитат в повечето области и специално в качеството на кадрите със зуум. Според DXOMARK Pixel 4 изостава от лидерите (основно Huawei Mate 30 Pro) главно заради липсата на ултраширокоъгълна камера и time-of-flight (ToF) сензор, които го поставят в неизгодна позиция в някои от тестовете (боке и ултраширокоъгълни снимки), а това се отразява на крайния резултат.

При записа на видео оценката е 101 точки, което е малко повече от 98 при Pixel 3. DXOMARK изтъква като цяло точната експозиция при снимки и доброто количество детайли в сенките в контрастни сцени. Цветовете също получават похвала и според сайта са сред най-добрите в тестовете досега. Тоновете на кожата също се предават точно при хората с тъмна кожа, а при тези със светла се наблюдава добро контролиране на по-ярките участъци, добро насищане и приятен баланс на бялото.

Оценката на селфи камерата е 92 точки, което е колкото и на Pixel 3, въпреки че има само един сензор. Във фотографско отношение оценката е по-ниска (93 спрямо 99), което се дължи на по-ниския резултат при боке ефекта, но при запис на видео положението е по-добро (91 спрямо 83). Като цяло предната камера изостава от лидерите в класа (Galaxy Note10+ 5G е с 99 точки), но все пак в повечето ситуации тя може да осигури кадри с отлична експозиция, широк динамичен диапазон и приятни цветове. Сред недостатъците са малкото детайли при снимане от близо и шума в сенките във всички условия.

Източник: DXOMARK

Оферти на деня

 • Те си снимат..
  Dan4o13
 • Тези дхомарк слагат високи оценки според заплащането.... Не случайно според тях ифоните снимат кой от кой по-перфектно....ахахахахахахахахаххаааа
  scenic
 • Хората имаха високи очаквания за тях, за това така се получава. Пиксела винаги е бил прехвален. До скоро нямаха slo motion и hyperlaps режим. А сега, за флагмана им през 2019г не са сложили широкоъгълна камера. То няма смисъл даже да се коментира.
  Say10
 • Като цяло тазгодишните Pixels са слаби, за съжаление.
  Kuzmanow