DXOMARK вече тества и аудио възможностите на смартфоните

DXOMARK вече тества и аудио възможностите на смартфоните

Компанията DXOMARK ни е позната основно със своите тестове фотографските възможности на смартфони, но съвсем отскоро тя вече се занимава и със звуковите системи на портативните устройства. От нея споделят, че потребителите записват и консумират все повече мултимедийно съдържание през устройствата си, така че качеството на звука става все по-важно.

DXOMARK Audio извършва тестове, които включват пет критерия: Тембър (Timbre), Динамика (Dynamics), Пространственост (Spatial), Сила (Volume) и Артефакти (Artefacts). При запис се отчитат шумовете на заден фон. Интересно е да отбележим, че тестовата методология включва измервания и сетивни възприятия на експерти в областта. Засега DXOMARK тества възпроизвеждането на звук през вградените говорители в телефонит, но не и при ползване на слушалки или външни говорители.

Резултатите от първите тестове нареждат начело на класацията Huawei Mate 20 X със 75 точки (76 при плейбек и 70 при запис), който изпреварва само с точка Apple iPhone XS Max (75/69), а челната тройка се допълва от iPhone 11 Pro Max, който има 71 точки (72/68). Предимството на Mate 20 Х идва от наличието на стерео микрофони. След моделите на Huawei и Apple се нареждат Samsung Galaxy Note10+ и S10+ със съответно 66 и 65 точки.

Източник: DxOMark

Оферти на деня

  • Който иска да оценява си отваря фликър и търси снимки правени от обикновени хора.
    Вито
  • Като им знам тестовете за камерите лошо ми става после като се видят 2 различни телефончета ситуацията в реални условия е коренно различна. Пък и като тестват да тестват абсолютно всички телефони на пазара, а не само определени брандове.
    LOVECAT
  • -
    npet