Дженифър Лопес стои зад създаването на Google Images

Дженифър Лопес стои зад създаването на Google Images

Знаете ли, че зад създаването на Google Images всъщност стои Дженифър Лопес? Или по-точно Versace и то преди почти 20 години. Как започва всичко? Google е основана през 1998 година, но Google Images всъщност се появява на бял свят през лятото на 2001. През първите години Google бързо добавя нови функционалности към своята търсачка, която макар по това време да изпреварва значително конкуренцията със своите възможности, не би могла да ни впечатли по днешните стандарти.

Както си спомня Ерик Шмид, който в средата на 2001 става изпълнителен директор на Google, по това време Лари Пейдж и Сергей Брин като всички успешни изобретатели не спират да подобряват своята услуга. Те решават, че хората нямат нужда само от текст и добавят възможност за търсене по изображения. Това става ясно след церемонията по връчването на наградите Грами през февруари 2000, на която Дженифър Лопес се появява с ефирна изрязана рокля на Versace.

Това води до небивал интерес и роклята на Лопес става най-популярното търсене, което Google е имала до този момент. Потребителското любопитство хванало търсачката неподготвена, защото не е имала подходящите възможности, за да покаже на хората това, което са искали - Дженифър Лопес и нейната зелена рокля на Versace. Така през следващата година се ражда възможността за търсене по изображения в Google.

Този знаменателен момент от историята на модата и технологиите беше припомнен вчера в края на представянето в Милано на колекция пролет-лято 2020 на Versace, когато публиката видя монтаж с търсения в Google Image на оригиналната рокля и чу думите "Okay, Google, now show me the real jungle dress." Тогава на подиума се появи Дженифър Лопес с осъвременен вариант на въпросната рокля, а почти 20 години по-късно това отново успя да развълнува интернет и да предизвика фурор в Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram

So this just happened...?✨ @donatella_versace #jungledress @versace #stillgoingstrong #20yearanniversary #catwalk

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Оферти на деня